Рецепта за сьомга с пармезан

Рецепта за сьомга с пармезан

Ще ви предложим рецепта за сьомга с коричка от пармезан, на фурна. Изключително вкусно е, така че опитайте! 

Необходими продукти:

1 голямо парче филе от сьомга

сол

черен пипер

1 ч. галета

1/2 ч. настърган пармезан

2 скилидки чесън, накълцан

2 ч. л. мащерка

1/4 ч. л. червен пипер

4 с. л. масло

1 ч. чери домати 

1 голяма глава лук

1 с. л. зехтин

За соса:

1/2 ч. кисело мляко

сокът от 1 лимон

1 с. л. копър

1 ч. л. лют сос (чили)

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Подгответе една тава, като сложите фолио на дъното. Сложете филето от сьомга с кожата надолу и подправете със сол и черен пипер.

В средно голяма купа комбинирайте галетата, пармезана, чесъна, мащерката и червения пипер. Добавете разтопеното масло и разбъркайте, за да се смеси.

Поръсете сместа върху сьомгата. Наредете чери доматите и червения лук около сьомгата и поръсете със зехтина и подправете със сол.

Печете около 30 минути.

Междувременно направете соса: В средно голяма купа комбинирайте киселото мляко, лимоновия сок, копъра и лютия сос. Подправете със сол и черен пипер. 

Сервирайте сьомгата със сос. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay