Рецепта за тиквен пай

Рецепта за тиквен пай

Един по-нетрадиционен начин за приготвите традиционната за този сезон тиква

Необходими продукти:

8 с. л. масло

1 с. л. олио

1 с. л. захар

1 щипка сол

250 гр. брашно

400 грама пасирана тиква

400 гр. кондензирано мляко

3 яйца

1 щипка индийско орехче

1 щипка канела

300 гр. бита сметана

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото, смесете го с олиото, захарта и щипка сол. Разбъркайте и добавете брашното. Трябва да се образува тесто, леко трошливо.  

Сложете тестото на дъното на форма за пай, притиснете към дъното, разпределяйки равномерно тестото, покрийте с прозрачно фолио и сложете в хладилника за 30 минути. 

Загрейте фурната на 180 градуса, сложете скарата на средната степен и тава за печене върху нея.

За пълнежа: смесете всички съставки, без сметаната, разбъркайте добре. Излейте върху кората за пай. 

Сложете формата за пай в тавата, загрята предварително във фурната, и печете за около 50 минути. Отстрани паят трябва да е запечен.

Извадете на решетка, за да се охлади напълно преди сервиране.

Декорирайте с бита сметана.

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay