Един по-нетрадиционен начин за приготвите традиционната за този сезон тиква
Необходими продукти:
8 с. л. масло
1 с. л. олио
1 с. л. захар
1 щипка сол
250 гр. брашно
400 грама пасирана тиква
400 гр. кондензирано мляко
3 яйца
1 щипка индийско орехче
1 щипка канела
300 гр. бита сметана
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото, смесете го с олиото, захарта и щипка сол. Разбъркайте и добавете брашното. Трябва да се образува тесто, леко трошливо.
Сложете тестото на дъното на форма за пай, притиснете към дъното, разпределяйки равномерно тестото, покрийте с прозрачно фолио и сложете в хладилника за 30 минути.
Загрейте фурната на 180 градуса, сложете скарата на средната степен и тава за печене върху нея.
За пълнежа: смесете всички съставки, без сметаната, разбъркайте добре. Излейте върху кората за пай.
Сложете формата за пай в тавата, загрята предварително във фурната, и печете за около 50 минути. Отстрани паят трябва да е запечен.
Извадете на решетка, за да се охлади напълно преди сервиране.
Декорирайте с бита сметана.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |