Представяме ви една по- нестандартна рецепта на любимата студена супа. Тататорът е предпочитано ястие през летните месеци. Макар че основните му съставки остават едни и същи, в различни райони на България към таратора традиционно могат да се добавят различни подправки. Ето защо ви представяме една по- нестандартна рецепта на любимата студена супа – таратор с коприва.
Необходими продукти:
200 гр коприва
2 кофички квасено мляко
250 мл вода
3 супени лъжици олио /този таратор поема повече олио, отколкото традиционния/
3 скилидки чесън
копър
сол,
шепа орехи /по желание/
Начин на приготвяне:
Сварете копривата, извадете я, оставете я да изстине и я накълцайте с нож на много ситно. Прибавете добре разбитото мляко и водата. Посолете. Сложете накълцаните скилидки чесън и олиото. Накрая подправете с нарязания копър. По желание може да сложите шепа смлени орехи. Консумирайте таратора охладен.
0 | 0 |