Рибай стек

Рибай стек

За да приготвим перфектно перфектната пържола у дома, имаме три важни съвета:

Оставете пържолата да престои 30 минути преди готвене. Това позволява на месото да достигне стайна температура и следователно да се готви по-равномерно.

Загрейте тигана. За правилно карамелизирано изгаряне е необходимо маслото и тиганът да са изключително горещи. Ако не чуете цвърчане веднага след слагането на пържолата, извадете я и оставете тигана да се нагрява за по-дълго!

Намажете пържолата с масло през последните 5 минути готвене. Маслото ще изгори, ако го добавите по-рано. Това е точното време, за да стане кафяво и вкусно. 

Необходими продукти: 

1 брой рибай стек

сол

черен пипер

1 с. л. зехтин

2 с. л. масло

3 скилидки чесън

2-3 стръка мащерка

2-3 стръка розмарин

Начин на приготвяне: 

В чиния подправете пържолата обилно със сол и черен пипер. Оставете да престои 30 минути.

В голям чугунен тиган на средно висока температура, загрейте маслото. Добавете пържолата и гответе, докато от долната страна се образува тъмна коричка, около 6 до 7 минути.

Обърнете пържолата и гответе още 6 минути.

Намалете топлината до средно ниска и добавете масло, чесън, мащерка и розмарин. Продължете да готвите, като използвате лъжица, за да поливате пържолата с маслото от дъното на тигана.

Извадете пържолата на дъска за рязане и оставете за 10 минути преди нарязването. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay