Рийз Уидърспун на 47- 8 неща, които не знаете за нея

С разнообразните си филмови роли и неустоимия си чар, Рийз Уидърспун ни държи приковани към екрана през последните десетилетия, но тя е много повече от просто талантлива актриса. Майка на 3 деца, Уидърспуун успява да балансира между кариерата и семейния си живот, работи усилено както на големия екран, така и в телевизията и се доказа като актриса и продуцент.

Дни преди четиридесет и седмия ѝ рожден ден ви разкриваме любопитни факти от миналото и бъдещето ѝ: 

1. Тя била само на 7 години, когато започнала да играе

От първата ѝ поява в реклама на 7-годишна възраст и дебюта ѝ на голям екран във филма "Човек от луната", когато е на 14, до наградената с "Оскар" роля в "Да преминеш границата", кариерата на Уидърспуун изминава дълъг път. Благодарение на таланта и отдадеността си, тя успява да се превърне в едно от най-големите имена в Холивуд. 

2. Истинското ѝ име е различно от това, което повечето от нас си мислят

Родена като Лора Джийн Рийз Уидърспун, звездата законно променя името си, защото смятала, че е по-уникално и подходящо за холивудската ѝ кариера. Рийз всъщност е моминското име на майка ѝ.

3. Учи английска литература, преди да стане актриса

Още през 90-те, преди да стане звезда, Уидърспун решава да си вземе почивка от актьорството и започва да учи английска литература в Станфордския университет. Тъй като била отличничка в гимназията, Уидърспун се вписала добре и наистина се наслаждавала на дните си в университета. Въпреки това, желанието ѝ да преследва кариера във филмите ѝ пречи да завърши образованието си. 

4. Тя обмисляла да се откаже от ролята си, спечелила Оскар

Уидърспун признава, че нейната роля, спечелила Оскар в "Да преминеш границата", е била толкова плашеща, че дори е обмисляла да се откаже: "Обадих се на адвоката си и казах "измъкни ме от това". Казах на режисьора, че не мога повече.''

Причината за това бил нейният страх, че музикалният ѝ талант няма да бъде достатъчен. Но за щастие тя променила решението си. В крайна сметка упоритата ѝ работа се отплатила и тя спечели първия си Оскар за най-добра актриса за тази роля.

5. Играта пред публика на живо била твърде страшна за нея

Феновете на любимия ситком, "Приятели", вероятно си спомнят гостуването на Уидърспун като по-малката сестра на Рейчъл. Тя участва само в 2 епизода, но когато била помолена да повтори ролята отново, Уидърспуун отказала, защото ставала твърде нервна пред публика на живо.

В интервю, което тя и Анистън дадоха заедно през 2019 г., Уидърспун призна, че била "твърде уплашена". За радост на всички, двете актриси отново се събраха в драмата "Сутрешното шоу".

6. Тя не е единствената известна личност в семейството си

Семейството Уидърспун има повече от един известен член. Предшественикът на актрисата, пастор Джон Уидърспун, изиграва важна роля в американската история като един от бащите-основатели на Съединените щати.

7. Тя е само на 23, когато става майка

Уидърспун е майка на 3 прекрасни деца, Ава и Дийкън, които споделя с бившия си съпруг Райън Филип и Тенеси Джеймс от брака ѝ с настоящия ѝ съпруг Джим Тот. Тя посрещнала първото си бебе, когато била само на 23 години.
Поглеждайки назад, Уидърспун казва, че се "радва", че е имала деца рано, но признава, че ранното майчинство също е било доста "страшно" за нея в началото. След развода си с Филип, Уидърспун била самотна майка известно време, но днес както кариерата, така и семейният ѝ живот изглежда процъфтяват.

8. Актьорството не е единствената ѝ работа

Освен че удиви света с актьорските си умения, Уидърспун е и успешен продуцент и писател. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay