Робин Уилямс - такъв, какъвто малцина са познавали

14 любопитни факта за Робин Уилямс

Робин Уилямс - такъв, какъвто малцина са познавали

Само преди броени дни светът се раздели завинаги с един от най-популярните и обичани (комедийни) актьори - Робин Уилямс. Макар сам да посегна на живота си, едва на 63 години, ние искаме да запомним не датата на смъртта му (11 август 2014 г.), а усмихнатия Робин и ролите от филмовата му кариера.

1. Робин Уилямс има английски, френски, немски, ирландски, шотландски и уелски корени.

2. Като дете той е бил много пълен, заради което никой не искал да си играе с него. За да привлече вниманието на останалите деца, той започнал непрекъснато да преправя гласа си.

3. Робин Уилямс е бил голям геймър! Той е кръстил дъщеря си Зелда на една от най-харесваните от него видеоигри, "Легендата за Зелда”. Предложението дошло от неговия син Закари, а Уилямс и бившата му съпруга Марша толкова го харесали, че не се подвоумили да го изпълнят.

4. Любимата личност на Робин Уилямс, в която той се е превъплъщавал, е Джак Никълсън, докато Дейна Карви e любимият му актьор, който е имитирал него. За най-добрите комици, съществували някога, Уилямс посочва Джонатън Уинтърс и Ричард Прайър.

5. Актьорът получава предложение за ролята на Жокера от "Батман завинаги” (1995 г.), но впоследствие тя отива при Джим Кери.

6. Любимата книга на Робин от детството е първата част от поредицата "Хрониките на Нарния" - "Лъвът, вещицата и дрешникът" на Клайв Стейпълс Луис. А за да затвърди афинитета си към фантастиката, той посочва за любими свои филми "Доктор Кой” (1963 г.) и "Стар Трек” (1966 г.)

Робин Уилямс - такъв, какъвто малцина са познавали

7. Актьорът Кристофър Рийв, изиграл първата роля на Супермен през 1978 година, е бил съквартирант и най-добър приятел на Робин по време на следването им във висшето училище за драма, танц и музика "Джулиард", Ню Йорк.

Години по-късно Робин е първият човек, който кара Рийв да се засмее, докато е все още в болница след инцидент, оставил "Супермен” парализиран за цял живот. В своята биографична книга Still Me Кристофър си спомня как дни след злополуката Робин, преоблечен като лекар с операционна маска, очила на лицето и силен руски акцент, се представил за неговия проктолог и изискал незабавен преглед на пациента си.

Робин Уилямс - такъв, какъвто малцина са познавали

8. В зората на своята кариера Уилямс изкарва прехраната си предрешен като мим пред Музея на изкуството "Метрополитън" в Ню Йорк.

9. Уилямс е собственик на лозе в Калифорния, САЩ. Не далеч от него се намира и това на световноизвестния режисьор и сценарист Франсис Форд Копола.

10. В интервю за Time от 1979 гoдина, по времето когато тепърва изгрява с ролята на Морк в сериала на ABC "Морк и Минди”, Уилямс заявява, че винаги ще кара своя Ленд Роувър от 66-а година. За причина той посочва неумението си да се справя с новите коли: "Харесвам автомобили, които са точно като мен - непредсказуеми, с които никога не знаеш какво следва да ти се случи.”

11. По време на снимките на "Морк и Минди” (1978 г.) Робин многократно се е отклонявал от сценария с импровизации, които толкова се харесали на продуцентския екип, че той престанал да прави забележки на актьора. Вместо това, сценаристите започнали да оставят празни места с надпис "Давай, Морк, ти си", на които Уилямс да даде воля на въображението си.

Робин Уилямс - такъв, какъвто малцина са познавали

12. Робин Уилямс е бил голям любител на колоезденето и дори се е случвало в редки случаи да тренира със самия Ланс Армстронг.

13. Съучениците му го набедили, че е последният човек, който ще успее в живота... Въпреки че го намирали за изключително забавен.

14. Когато телевизионният водещ Джеймс Липтън попитал актьора, какво би искал да му каже Господ, когато отиде в Рая, Робин Уилямс отговорил: "Има свободно място на първи ред на концерта на Елвис Пресли и Моцарт.

Не пропускайте да станете част от Jenite.bg във Facebook.

10 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay