Не е толкова трудно да консумираме зелени зеленчуци, ако са в салата с паста, например.
Необходими продукти:
сол
200 грама паста
1 ч. грах
3 ч. бейби спанак
1/2 ч. босилек
2 люти чушки, нарязани
3 с. л. каперси
2 ч. л. лимонова кора
1/4 ч. печени тиквени семки
1 авокадо, нарязано
черен пипер
червен пипер
За дресинга:
3 с. л. лимонов сок
1/2 глава лук, нарязан на ситно
1 ч. л. сок от агаве
1/3 ч. зехтин
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера с подсолена вряща вода сварете пастата. Изцедете макароните в гевгир, след това измийте под студена вода, за да спрете готвенето и изплакнете. Оставете настрана да се отцеди, докато правите дресинга.
Направете дресинг: в средна купа разбъркайте лимоновия сок, лука и агаве. Разбивайки непрекъснато, бавно добавете зехтина, докато сместа стане гладка. Подправете със сол и черен пипер.
В голяма купа комбинирайте пастата, спанака, грах, краставици, босилек, люти чушки, каперси и лимонова кора. Добавете авокадото и тиквените семки и разбъркайте внимателно. Подправете на вкус със сол, черен пипер и червен пипер.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |