Вероятно тази комбинация ви звучи много странно, но вкусът е невероятен. Ето как да си я приготвите, за да се убедите сами:
Необходими продукти:
500 гр. чисто месо, по избор
1/4 ч. балсамов оцет
1 скилидка чесън
1 с. л. кафява захар
1 с. л. олио
сол
черен пипер
1/4 ч. зехтин
сол от 1 голям лимон
6 ч. рукола
2 праскови, нарязани на тънко
1/3 ч. сирене фета
Начин на приготвяне:
Вземете един плик за печене. Сложете месото, балсамовия оцет, чесъна и кафявата захар. Оставете да се мариноват, около 20 минути на стайна температура.
Загрейте скарата.
Намажете месото с олио и подправете със сол и черен пипер.
Изпечете месото хубаво и от двете страни.
Оставете за около 5 минути, след което го нарежете.
Междувременно направете дресинга: В малка купа разбъркайте зехтина и лимоновия сок и подправете със сол и черен пипер.
В голяма купа добавете руколата, прасковите, сиренето и месото. Поръсете с дресинга и внимателно разбъркайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |