Рецепта за "Френска целувка" с репички и лук

Сега ви моля да оставите всякакви предразсъдъци и задръжки на закачалката, защото ще се целуваме по френски. Знаете, че това означава с език. Дори с два. Нека бъдат свински.

Рецепта за "Френска целувка" с репички и лук

Рубриката "Хранене" на любимия ни сайт FitWell.bg съдържа какви ли не изумително вкусни рецепти. Всяка една от тях има грижата да ни накара да се чувстваме не само сити, а направо щастливи от този факт! Разказани с ентусиазъм и изпробвани лично, те винаги представляват интерес за нас. Сега ще споделим с вас рецептата за една салата с език, наричана още "Френска целувка".

Това, че не съм ви писал рецепти в последно време, никак не означава, че съм спрял да готвя, дори напротив. Пролетта донесе със себе си най-разнообразни пориви, сред които имаше и такива от кулинарно естество. Всъщност, не съм сигурен какъв беше поривът, който доведе до създаването на настоящата салата, но това няма да попречи нито на романтиците, нито на отявлените гурмани с месояден уклон да й се зарадват като на отдавна лелеян пролетен слънчев лъч.

Сега ви моля да оставите всякакви предразсъдъци и задръжки на закачалката, защото ще се целуваме по френски. Знаете, че това означава с език. Дори с два. Нека бъдат свински. Освен тях ще ви трябват и:

  • 1 връзка репички
  • 1 връзка зелен лук
  • 50 или дори 100 гр кашкавал
  • една шепа свеж джоджен
  • 1-2 пресовани скилидки чесън
  • 2-3 супени лъжици доматено пюре
  • 2-3 супени лъжици сос уорчестър
  • 2-3-4 супени лъжици зехтин
  • Сокът на един лимон
  • млян кимион на аромат
  • черен пипер на вкус
  • червен пипер по усмотрение
  • сол на око
  • апетит за това или онова

Дотук с прелюдията, да преминем към действие:

Свинският език се вари сравнително бързо, лесно и дори не трябва да се бели, както някои хора може би си представят. Трябват му около 35 минути в тенджера под налягане, но имайте предвид, че моята тенджера не е вашата тенджера, затова подходете според това, което знаете за собственото си кухненско оборудване.

След като езиците са сварени, те трябва да изстинат добре, защото макар и емоционално гореща, тази салата се консумира добре изстудена в термален аспект. Случи ли се това, сте готови за нарязването, което трябва да бъде на що-годе едри парчета – така, както обичате да режете краставицата в една уважаваща себе си шопска салата, например.

Идват нарязаните на почти толкова едро репички и наситнените зелен лук и джоджен. После си спретнете нещо като дресинг от пюрето, уорчестъра, лимоновия сок, чесъна и подправките и облейте всичко с него. Разбъркайте, като на вашата собствена преценка ще оставя дали да го направите преди или след като сте поръсили с настъргания кашкавал.

А след това... след това... не ми казвайте, че искате да ви уча и на тези работи...

Ако тази рецепта ви е харесала или дори възбудила, засвидетелствайте ми своята признателност като оставите отпечатъка си на бутона "Like” на страницата ни във фейсбук. Благодаря в аванс!

Още кулинарни хрумвания от кухнята на FitWell.bg:

Обяд в картинки за децата

Гръцка салата на клечка за зъби

Ягодова лимонада

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



13
Не е посочен 26.04.2013|20:07
Допадна ми предложението и със сигурност ще го пробвам.
12
Не е посочен 26.04.2013|18:58
много пролетно, съгласна съм.
11
Не е посочен 26.04.2013|18:04
Определено си мисля, че ще бъде много вкусно.
10
Не е посочен 26.04.2013|17:38
Много добра рецепта, ще я пробвам, тъй като обикновено езика го правя паниран, а не е най-дравословното нещо.
9
Не е посочен 26.04.2013|16:13
Много обича телешки език, но до сега не съм го пробвала с какъвто и да е било сос.
8
Не е посочен 26.04.2013|14:04
страхотна рецепта.мисля че би станало много вкусно
7
Не е посочен 26.04.2013|13:53
рецептата ми звучеше добре ама включването на езиците не ми хареса,не обичам език
6
Не е посочен 26.04.2013|13:46
хахаха интересен начин за представяне на някоя рецепта
5
Не е посочен 26.04.2013|13:07
Ще пробвам определено, макар да ми се струва леко необичайна тази комбинация от толкова много вкусове и аромати.
4
Не е посочен 26.04.2013|11:42
:))) Обичам да има снимка,какво да му чета на това, да не съм на училище... нали има една приказка,че човек яде първо с очите...
3
Не е посочен 25.04.2013|19:37
Интересно предложение, което ще пробвам.
2
Не е посочен 25.04.2013|16:19
Вкусно, вкусно, вкусно и пролетно!
1
Не е посочен 25.04.2013|15:41
Малко странно ми се струва, но пък може би ще го пробвам.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay