Сигурни сме, че често се случва да не знаете какво да поднесете на гостите си, така че да ги впечатлите едновременно с вкус и визия на ястието. Днешното ни предложение, идващо директно от безценните бабини тетрадки, може спокойно да ви помогне при такива обстоятелства.
Необходими продукти:
5 картофа
6 моркова
1 буркан кисели краставички
200 г кашкавал
150 г сирене
200 г шунка или колбас
4 яйца
1 консерва царевица
2 кофички майонеза
4 с.л. горчица
5 с.л. кисело мляко
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Смесете предварително майонезата с горчицата и киселото мляко.
Сварете, обелете и настържете картофите на едро ренде направо в тавата или купата, в която ще се прави салатата. Препоръчваме ви да използвате прозрачен съд, от който се виждат пластовете на салатата. Поръсете със сол.
Отгоре на пластове започнете да нареждате последователно настърганите моркови, натрошеното краве сирене, половината майонезена смес, шунката, част от настъргания кашкавал, настърганите кисели краставички, втората половина от майонезената смес, царевицата и настърганите твърдосварени яйца.
Покрийте готовата салата с фолио и я оставете да престои в хладилника поне за 2-3 часа преди консумация.
Още интересни рецепти може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
21 | 1 |