Тази салата с паста има кремообразен фъстъчен дресинг и е пълна с пресни, хрупкави зеленчуци. Приготвя се изключително лесно и е толкова вкусна топло, колкото и студена, така че спокойно можете да я приготвите предварително и да я съхранявате в хладилника.
Ето как да я приготвите:
За пилешкото:
2 скилидки чесън
Сокът от 1 лайм
3 с.л. соев сос
2 с.л. зехтин
1 с.л. настърган пресен джинджифил
1 с.л. кафява захар
2 ч.л. сусамово масло
700-800 грама пилешки гърди без кожа (около 3 броя)
За дресинга:
1/2 ч. фъстъчено масло
2 скилидки чесън
Сок от 1/2 лайм
1 с.л. соев сос
1 с.л. винен оцет
2 ч.л. настърган пресен джинджифил
2 ч.л. Шрирача
1 ч.л. сусамово масло
1/2 ч.л. сусам
6 с.л. топла вода
За салатата:
500 грама паста, фузили
1/4 глава червено зеле
1 червена чушка
1 голям морков
1 краставица
2 стръка зелен лук
1/4 ч. печени фъстъци
1 ч.л. сусам
Начин на приготвяне:
В средна купа смесете чесъна, сока от лайм, соевия сос, зехтина, джинджифила, кафявата захар и сусамовото масло. Добавете пилето и овъргаляйте, за да се покрие добре. Оставете да се маринова най-малко 30 минути на стайна температура или до 2 часа, в хладилник.
В друга средна купа смесете фъстъченото масло, чесъна, сока от лайм, соевия сос, оцета, джинджифила, Шрирачата, сусамовото масло и сусамовото семе. Добавете топла вода и разбъркайте, докато се получи гладка смес.
В голяма тенджера с вряща подсолена вода сварете пастата, като разбърквате от време на време, докато стане ал денте.
Междувременно в голям тиган на среден огън гответе пилето, като обръщате от време на време, докато стане златисто, около 8 минути от всяка страна. Оставете да изстине за 5 минути, след което нарежете на хапки.
Върнете пастата в тенджерата или сложете в голяма купа. Добавете фъстъчения дресинг, докато пастата е още топла. Добавете пилето, зелето, чушката, моркова, краставицата, лука и разбъркайте, за да се комбинират.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |