Самотен мъж осиновява момиче, което е живяло една година в болница, и това променя живота им

Героят на нашата история е самотен, гей мъж, който мечтаел да стане баща в страна, в която общността LGBTQ  прави само първите стъпки в борбата за правата си. Пътят му до силно, любящо семейство бил сложен. Трябвало да преодолее всички трудности по пътя си, за да даде дом и любов на малко момиче, което останало само, и да изгради семейството, за което мечтаел.

Искаме да представим Пабло Фракия на нашите читатели и вярваме, че неговата история ще ви даде сили да се борите за щастието си.

Самотен мъж осиновява момиче, което е живяло една година в болница, и това променя живота им

Запознайте се с Пабло Фракия, човек, чиято най-голяма мечта била да стане баща

Пабло Фракия е социален работник, доброволец от Червения кръст и активист на LGBTQ + от Аржентина. През целия си живот Фракия мечтаел да стане баща. "Но тогава разбрах, че съм хомосексуалист и израстването през 90-те години, мисленето за семейство като гей е нещо невъзможно в Аржентина", споделя той. "Супер жестоко за един тийнейджър е да избира между това да бъде такъв, какъвто е, или да се откаже от една от мечтите си."

По-късно Фракия започва да работи в тясно сътрудничество с LGBTQ + Федерацията на Аржентина. Те се стремят да установят равенство в брака. "След това отдавна изгубената идея за семейство, и особено за отглеждането на дете, бавно се върна в съзнанието ми", казва той. През 2017 г., преодолявайки всички страхове и несигурности, които имал, след като преминал през терапия и процес на преосмисляне, Пабло решил да се бори за мечтата си. 

"Както винаги казвам:" Когато желанието победи страха ", реших да продължа напред и попълних документите, за да започна процесът на осиновяване", споделя той.

Самотен мъж осиновява момиче, което е живяло една година в болница, и това променя живота им

Междувременно Миа живеела сама в болница и чакала да намери своя дом

2 години по-късно, през 2019 г., Фракия най-накрая получил шанс. "Социален работник се обади и каза, че има малко момиченце, което по това време е на година и 10 месеца и живее в болница", разказва Пабло. "Миа имаше стомашно-чревно състояние, което се нуждаеше от грижи, и тъй като биологичното й семейство не можело да го осигури, семейният съд наредил Миа да бъде изпратена в " приемен дом / болница ", която системата има за деца със здравословни проблеми."

Самотен мъж осиновява момиче, което е живяло една година в болница, и това променя живота им

Процесът по осиновяване не бил особено лесен

"В Аржентина процесът на осиновяване обикновено не е труден, но е изключително дълъг", казва Фракия. Освен това, в провинцията, от която е Пабло, "семейните съдии са тези, които избират родителя и решават дали можете да осиновите детето или не. И така, в крайна сметка всичко се свежда до това дали ще получите съдия, който е достатъчно чувствителен, отворен и приобщаващ, за да мисли, че гей самотен мъж може да бъде добър родител за бебе. "

Пабло не бил единственият кандидат за осиновяване. "Съдът имаше и 4 други двойки в списъка", споделя той. "Представете си, че сте самотни и гей. Мислех, че имам много малък шанс да бъда избран." За щастие, съдията бил достатъчно обективен, за да вземе решение въпреки всички често срещани предразсъдъци.

"На следващия ден пътувах до болницата, за да се срещна с нея (никога не бях виждал Миа, дори на снимка)", казва той.

Самотен мъж осиновява момиче, което е живяло една година в болница, и това променя живота им

Трудно ще забравят първия път, когато двамата се срещнали

След като Пабло пристигнал в болницата, медицинската сестра го завела в стая, където трябвало да се срещнат. "Вратата се отвори и ето я, държана от медицинска сестра", разказва Пабло. "Седях, затова сестрата се приближи и ми я даде. И ние се прегърнахме. Дълги минути по-късно тя посочи една играчка и започна да си играе с нея. Тя ми кимна, за да ме уведоми, че ме иска. Присъединих се към играта. Срещнахме се."

Самотен мъж осиновява момиче, което е живяло една година в болница, и това променя живота им

Пабло трябвало да жертва една от най-важните работи в живота си, за да стане баща

След като Миа влязла в живота му, Пабло трябвало да се откаже от своите дейности с нестопанска цел. Той спрял да работи като доброволец на Червения кръст и напуснал хуманитарните мисии, тъй като те изисквали да отсъства дълго време от дома си. "Да бъда доброволец от Червения кръст беше съществена част от мен", каза Пабло. "Прекарах повече години от живота си като доброволец, отколкото извън Червения кръст. Неговите ценности и принципи ме оформиха като мъж."

"Идеята за напускане на организацията беше изключително трудна, но си заслужаваше. И бих го направил отново ", разказва Пабло.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

17 5
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay