Той е зает и привлекателен

Харесваме обвързани мъже

Едва дочакали края на една връзка повечето мъже се впускат в следващата. Защо е така? Отговор ни дават учените от университета в Оклахома, САЩ. Причината е в нас, жените.

 

Според специалистите по социална психология обвързаните мъже привличат нежния пол в по-голяма степен от тези, които нямат партньорка до себе си. Това означава, че преди края на една връзка, мъжът има доста кандидатки за нова.

 

Социалните психолози провеждат изследване, в което показват снимки на мъже. Всяка снимка дамите трябва да оценят по привлекателност. Заедно с фотоса обаче учените дават информация за съответния мъж – дали е свободен или обвързан. Около 90% от жените определили мъжа като по-привлекателен, когато бил във връзка, а само 59% при статус: необвързан.

 

Причината за това явление по всяка вероятност е, че хората са социални "животни" и се влияят от мнението на околните. Така в женското съзнание "мъж във връзка" е равносилно на "способност за обвързване". А мъж в компанията на други жени, говори за качества като привлекателност.

 

Този извод не се отнася само за хората. В природата женските риби и птици смятат мъжките за по-привлекателни, ако предварително са ги видели с друг женски.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay