Кога успяхме да станем повече мъже от мъжете?!

Мъжете искат обвързване, жените - независимост

Кога успяхме да станем повече мъже от мъжете?!

Досега се смяташе, че мъжете предпочитат краткотрайните връзки и секса без обвързване, а представителките на нежния пол са тези, които се стремят към сериозни връзки и създаването на семейство.

 

Според последните изследвания обаче мъжете се влюбват по-бързо, искат да сключат брак също толкова, колкото и жените и си мечтаят за деца дори повече от тях.

 

По данни на сайта Match.com 54% от мъжете заявяват, че са изпитали любов от пръв поглед, а 44% от жените признават същото.

 

Резултатите от проучването, проведено в САЩ от антрополога д-р Хелън Фишер, сочат, че жените искат повече независимост в интимната връзка, отколкото мъжете. От запитаните 5200 представители и на двата пола личното пространство и свобода са важни за 77% от жените и за 58% от мъжете. За 35% от жените и само за 23% от мъжете излизането с приятелите е от изключителна важност.

 

"Жените по-често искат да се виждат със своите приятелки, отколкото мъжете с техните приятели. Също така жените предпочитат да ходят на почивка сами, вместо придружени от своя съпруг или партньор "- заявява д-р Хелън Фишер. Според нея този "феномен" се дължи на това, че заедно с икономическата независимост на жените расте и тяхната личната независимост.

 

За изненада над 50% от мъжете на възраст от 21 до 34 години със статут "необвързан" са заявили, че искат деца, а 46% от жените споделят същото желание.

 

Дори и жените, които нямат деца, а са на възраст между 35 и 44 години, не проявяват същия интерес, както мъжете, за създаване на семейство. Едва 15% от тях са заявили, че искат да имат деца в сравнение с 27% от мъжете на същата възраст.

 

Данните от проучването показват и че повече жени са готови да се откажат от ролята си на бъдещи родители в сравнение с мъжете.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay