3 години затвор грозят финалист от "Survivor"?

3 години затвор грозят финалист от "Survivor"?

Финалистът от последния сезон на "Survivor" Данаил Стоянов може да бъде изпратен в затвор в Узбекистан заради дрон. Студентът, запален пътешественик, който е посетил над 52 държави, е задържан на автогара в столицата Ташкент от местната полиция. Полицията твърди, че Данаил няма право да използва дрон на територията на страната, което води до текущо разследване срещу него.

Ако бъде доказано, че Стоянов е управлявал дрона без разрешение на властите, той може да получи присъда затвор от 3 години. Той подчертава, че дронът е бил в раницата му по време на инцидента и не го е използвал. Най-странният аспект на случая е, че никой не му е създавал проблеми на летището при влизане в Узбекистан, въпреки че е преминал всички необходими проверки.

В момента Стоянов не е в затвора или ареста и може свободно да се движи в Узбекистан, както и да напуска страната. Ако бъде признат за виновен, ще му бъде наложена съответната присъда. От българското посолство в Узбекистан се оказва необходимото съдействие на Стоянов в хода на процеса.

В момента Данаил е в Узбекистан като част от екскурзия. Той учи в Китай от миналата година и е решил да посети други азиатски страни по време на ваканцията си. Преди участието си в "Survivor" Данаил не беше широко известен, но появата му в популярното телевизионно шоу го превърна в разпознаваема личност в България.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay