Битката на Анджелина Джоли с рака продължава

Актрисата се е подложила на процедура за премахване на яйчниците миналата седмица

Битката на Анджелина Джоли с рака продължава

След като през 2013 година Анджелина Джоли се подложи на двойна мастектомия заради висок наследствен риск от рак на гърдата, миналата седмица тя е претърпяла операция по премахване на яйчниците и фалопиевите тръби.

Самата тя призна за това в специално отворено писмо, публикувано от вестник "Ню Йорк Таймс”.

И този път тежкото решение на звездата е продиктувано от сериозната опасност Джоли да се сблъска с друга форма на рак - тумор на яйчниците. 

След премахването и на двете гърди, рискът Анджелина да заболее от рак на гърдата се стопява от 87% до 5 на сто. Не е възможно опасността да бъде премахната на 100%, затова актрисата трябва да полага големи грижи, за да подсилва имунната си система.

Майката на Джоли се сблъсква с рака на гърдата, а лелята и бабата на Анджелина също са починали вследствие на коварната болест. Вероятността актрисата също да заболее от рак на яйчниците реално е 50%.

В изключително трогателното си писмо красивата актриса споделя, че взимането на такова решение не е никак лесно. Тя признава, че по време на операцията е станало ясно, че единият от яйчниците й има малък доброкачествен тумор, който е бил премахнат. Други следи от туморни образувания не са били открити.

Самата операция по премахването на фалопиевите тръби не е особено сложна. Последиците обаче са доста сериозни, тъй като подобна интервенция води до принудителна менопауза. Освен това Анджелина няма да може да има повече деца.

"Съчувствам на жените, при които този момент идва твърде рано в живота - още преди да имат свое дете. При тях ситуацията е много по-тежка, отколкото е при мен.

Поинтересувах се сериозно по темата и разбрах, че има начин, при подобен проблем, жената да отстрани фалопиевите си тръби, но да запази яйчниците си. Така те все пак ще могат да раждат деца и да не бъде предизвикана принудителна менопауза. Те трябва да знаят за тази възможност”, споделя още Анджелина.

За още новини от света на шоубизнеса, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay