Кайли-ефектът

Кайли Миноуг не спира да се бори за жените

Кайли Миноуг стана почетен доктор по здравни науки към университета "Ruskin " в Южна Англия, научаваме от Inquirer. Поп дивата получи престижното научно звание заради работата си за повишаване грамотността относно рака на гърдата.

Изпълнителката на хита "Can't get you out of my head" бе диагностицирана с тежкото заболяване през 2005 г. Кайли се оперира и премина тежка химиотерапия. Борбата с рака обаче се превърна в нейна обществена кауза и предизвика тъй наречения "Кайли-ефект". С личния си пример любимката на Англия и Австралия насърчи жените в цял свят да отидат в лекарските кабинети за профилактичен преглед.

С наметало и шапка на доктор на науките, Кайли сподели пред студентите, че покрай болестта е осъзнала колко всъщност трудна е работата в подкрепа на пациентите.

5 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 06.10.2011|14:29
Кайли Миноуг е моя любимка от дълги години и винаги ще ѝ се възхищавам за силния дух. Жените имат нужда да почитат силни личности като нея. Талантът ѝ донесе много награди и изгради престиж, но сякаш преживяното тежко заболяване я превърна в идол на много повече жени по света отколкото преди. Болестите напомнят, че всички сме човешки същества. Независимо с колко пари разполагаме и какъв социален стаус заемаме, пред здравето и смъртта сме равни.
1
Не е посочен 06.10.2011|12:16
Кайли е жената, която накара много хора да се борят с болестта и показа, че ако си упорит ще оздравееш, колкото и да се съмняваш в това. Разбира се не се получава при всеки, но научи хората на много много неща. Тя е истински боец, възхищавам ѝ се!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay