Колин Фарел в подкрепа на еднополовите бракове

Актьорът превърна легитимизицията в своя лична кауза

Колин Фарел в подкрепа на еднополовите бракове

Ирландският актьор и любимец на дамите по света Колин Фарел изрази публично радостта си от узаконяването на гей браковете в родината си.

Ирландия узакони гей браковете след проведен референдум на 23 май. Така тя стана първата държава, която решава да позволи еднополовите бракове след национално допитване.

Фарел коментира гласуването по следния начин: "Днес Ирландия отвори сърцето си и целият свят ще го почувства. Ще усетите как променихме бъдещето си в рамките на 24 часа, как осветихме пътя си, как осигурихме по-добро и по-любящо бъдеще за всички, които наричат това прекрасно място свой дом. Поздравления, жители на Ирландия!”

Още през ноември миналата година Колин изрази подкрепата си за каузата. Направи го чрез отворено писмо, което бе публикувано във вестник Sunday World. Битката на звездата е и лична, защото брат му е хомосексуалист. В писмото си Фарел написа:

"Брат ми, Емън, не е избрал да бъде гей, но винаги се е гордеел с това. Дори когато другите го заклеймяваха и му се присмиваха, той успя да запази достойнството си и да им се изсмее в очите.”

Актьорът споделя още, че брат му е бил принуден да се премести в Канада, за да може да се венчае за партньора си, и допълва: "Колко често получаваме възможността да творим история? Не просто лична, а световна, глобална и социална. Целият свят ни наблюдава. Ние ще дадем пример. Нека той да бъде светъл.”

За още светски новини, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay