Линда Петкова търси сладкар: Ето колко плаща!

Линда Петкова търси сладкар: Ето колко плаща!

Както добре знаете, съпругата на бившия министър-председател Кирил Петков, Линда Петкова, управлява безглутенова сладкарница, предлагаща продукти на цени, които предизвикаха противоречия в социалните мрежи. Според "България Днес" работниците в нейната пекарна печелят минимална заплата от 10 лева на час.

Пекарната наскоро обяви свободна позиция за нов сладкар, който трябва да има опит в правенето на кафе и работа с естествени съставки. Работното време е от 10 до 20 часа, седем дни в седмицата, с 14-16 работни дни на месец. Това води до дневна печалба от 100 лева и месечна печалба от приблизително 1600 лева.

Сладкарницата на Линда предизвика дебат относно високите цени на нейните козунаци по време на Великденския сезон. Козунаците, направени с безглутенови съставки, се предлагат в три варианта: със стафиди и цитрони, с натурален шоколад и бадеми или шипков мармалад и орехи. Цените варират от 34 лева за малък козунак (450 грама) до 59 лева за голям козунак (950 грама). Тези цени представляват повече от половината дневна заплата за служител на сладкарницата.

Изглежда, че напускащият сладкар е бил 40-годишен танцьор, търсещ нова посока в кариерата си. В резултат на това Линда Петкова търси ентусиазиран любител сладкар за позицията.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay