Мошеници ли са Меган и Хари?

Принц Хари и Меган Маркъл бяха обявени за мошеници, след като благотворителната им фондация Archewell се оказа нередовна по отношението да данъците.

Организацията на семейство Съсекс не е предоставила записи и не е платила определени данъци. Британското издание The Telegraph съобщава, че фондация Archewell е получила известие за просрочване и забрана да набира или харчи пари, докато не си плати таксите. Твърди се, че благотворителната организация не е подала навреме своята данъчна декларация за 2022 г. или свързаните с нея разходи.

Въпреки това The Telegraph съобщава, че документите са били подадени и чекът е изпратен, но той никога не е пристигнал. Екипът на Съсекс очевидно не е знаел, че чекът е изгубен, докато не получили известието от 3 май.

Известието до фондация Archewell гласи: "Описаната по-горе организация е посочена като просрочена в Регистъра на благотворителните организации и организациите за набиране на средства поради това, че не е представила необходимите годишни отчети и/или такси за подновяване.

Организация, която е посочена като "престъпник", не е в добро състояние и ѝ е забранено да извършва действия, за които се изисква регистрация, включително набиране или изплащане на благотворителни средства".

Известието от Министерството на правосъдието на Калифорния гласи още: "Организацията също може да бъде обект на санкции и нейната регистрация може да бъде спряна или отменена от Регистъра".

Новината идва след като Archewell сключи договор за партньорство с Giants of Africa, което има за цел да даде възможност на младите хора в Африка да спортуват.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay