От депресиран футболист до холивудска звезда: историята на Дуейн Джонсън

От депресиран футболист до холивудска звезда: историята на Дуейн Джонсън

Всички познаваме Дуейн Джонсън Скалата. Той се превърна в един от най-известните хора в света и един от най-успешните актьори. Но животът му не винаги е бил такъв. Той, както много други хора, трябвало да премине през много борби и трудности, преди да дойде успехът и славата. Именно трудния му живот е и причината толкова много хора да го обичат. 

Трудното му детство го научило на отговорност от малък

Дуейн Джонсън е роден в Хейуърд, Калифорния, в семейство на борци. Баща му, Роки "Soulman" Джонсън бил част от WWF Superstars of Wrestling, което означава, че пътувал много. На 14-годишна възраст Дуейн и майка му Ата се преместват в Хонолулу, Хавай, но въпреки успешната кариера на баща му, семейството се затруднява финансово, а майка му имала проблеми с работа. По това време Дуейн не помагал особено на ситуацията, тъй като винаги си създавал проблеми с полицията.

"Това беше повратната точка", казва той. "Ставаше въпрос за: "Какво мога да контролирам с тези две ръце?" Единственото, което можех да направя, беше да тренирам и да изградя тялото си. Успешните мъже, които познавах, бяха мъже, които са изградили телата си."

От депресиран футболист до холивудска звезда: историята на Дуейн Джонсън

Футболната му кариера била много тъмен период от живота му

В крайна сметка, Дуейн се озовал във Freedom High School във Витлеем, Пенсилвания. Имал много проблеми с учителите и съучениците си. Той се скарал с Джоди Куик, учител, за използването на банята на учителя, но той осъзнал грешката си и се извинил на следващия ден, а учителят го поканил да играе футбол.

Това взаимодействие с учителя му довело до значително подобрение в живота на Дуейн. Той не само започнал да се влюбва във футбола, но и оценките му се подобрили. "Той стана фигура на баща за мен и ментор", казва Джонсън.

Благодарение на успешната кариера в гимназията, Джонсън приема стипендия за игра на футбол в Университета в Маями под ръководството на треньора Денис Ериксън. Той обаче получил травма, която го извела извън терена. Тогава започнала депресията му. "Не исках да правя нищо", спомня си той. "Не исках да ходя никъде. Плачех постоянно." 

През 1995 г., след като не бил извикан в НФЛ, той подписал да играе за Калгари Стамппедърс в канадската футболна лига. Въпреки това той бързо бил изхвърлен от отбора. В крайна сметка същият треньор, който го махнал от отбора, му се обадил, искайки да се върне. Точно тогава Джонсън взел решение да не се връща към футбола и вместо това да се присъедини към семейния бизнес по борба.

От депресиран футболист до холивудска звезда: историята на Дуейн Джонсън

Връщането към корените му променило живота му

След като напълно се отказал от футбола, Дуейн се върнал към работата по тялото и тренировките с баща си. Дебютира в Световната федерация по борба през 1996 г. под името "Rocky Maivia". Феновете не харесвали отношението му на "добър човек", тъй като не било автентично. "Представях всичко, което по това време не беше наред с професионалната борба и феновете се обърнаха срещу мен ...", спомня си той. 

Тогава Дуейн решил да даде на хората това, което искали - лош човек, който не се интересува от това, което хората мислят. Той се присъединил към "Nation of Domination" заедно с Faarooq, D’Lo Brown и Kama, където приел този "антагонистичен" аспект на професионалната борба. И точно така се родил Скалата. След това Дуейн стана един от най-успешните, известни и обичани борци на WWE в света.

Тази новооткрита слава не била достатъчна, Джонсън искал още

Дебютът му беше във филма "Мумията се завръща", но той заложи и на други роли, не само на основните "корави". Играл е във филми като The Run Down и The Tooth Fairy. Актьорската му кариера тръгна нагоре и той участва в големи филми като Fast Five и Fast & Furious 6 и печелеше мястото си на най-печелившия актьор в Холивуд с филми като San Andreas и Fast & Furious 7. А от 2017 г. продуцира и филми.

Животът на холивудски магнат и семеен човек

От депресиран футболист до холивудска звезда: историята на Дуейн Джонсън

Дуейн Джонсън е постигнал много успехи въпреки много тежкото си детство и е бил вдъхновение за много хора от цял свят. Неговото мислене е, че каквото и да постигнете, винаги можете да се справите по-добре и да бъдете по-добри. Ето защо постоянно го виждаме да тренира във фитнеса и да се усъвършенства. Но той има и "семейно-мъжка" страна. Той обича да публикува свои снимки с дъщерите и съпругата си пред милионите си фенове:

"Научих силата, която трябва да имаме, за да направим другите хора щастливи и доволни във връзката. И аз имам любовта на живота си, Лорън, която имам от 8 години. Събуждам се всеки ден толкова благодарен, че имам някой, с когото мога да мина през този свят ... ", сподели Джонсън в Oprah’s OWN.

От депресиран футболист до холивудска звезда: историята на Дуейн Джонсън

Дуейн говори и за бащинството: "Разбрах, че да бъда баща е най-великата работа, която някога съм имал, най-голямата работа, която някога ще имам. Винаги съм искал да бъда страхотен татко, винаги съм искал да давам на Симоне неща, които чувствах, че никога не съм имал. Когато я държах, когато се роди, я държах в тези две ръце и й казах: "Винаги, винаги ще се грижа за теб. До края на живота си. Ти си в безопасност ... ’"

Днес, той е татко на 3 момичета- Жасмин, 5 и Тиана, 3, често могат да бъдат намерени на страницата му в Instagram, тъй като Дуейн Джонсън споделя ценни семейни моменти. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay