Преди да стане актьор, Джейсън Стейтъм е бил... уличен търговец!

Подозирахте ли, че преди актьорството, Стейтъм е имал далеч по-непрестижна професия?

Преди да стане актьор, Джейсън Стейтъм е бил... уличен търговец!

Всеки тръгва отнякъде и се изкачва по стълбицата на успеха малко по малко. Можете ли да повярвате, че актьорът и всепризнат секссимвол Джейсън Стейтъм е започнал своята кариера като… гмуркач?

"Имаше един човек, който идваше на мястото, на което тренирах. Неговото име беше Мат Хари и той не би могъл да се гмурка, дори ако от това зависеше животът му. Всеки ден, малко преди да затворят басейна за посетители, той се изкачваше на дъската, на десет метра височина, и правеше всемогъщото цамбурване по корем”, споделя звездата от "Гепи” и "Две димящи дула” в интервю за списание Esquire.

Освен това любимият екшън актьор е продавал евтини часовници по улиците на Лондон, когато е бил на 14 години. Подчертава обаче, че никога не е лъгал купувачите, че часовниците са златни. Те предполагали, че най-вероятно са откраднати, а той отвръщал "Чували ли сте за Картие?". Ако от това следва да си направят заключения, че стоката е маркова и крадена, това било само техен проблем и ги превръщало в идиоти в неговите очи.

След като се отказва от гмуркането и уличната търговия, Джейсън решава, че може да стане каскадьор и започва да тренира джудо, бокс и джуджитцу. С опитите си да пробие в шоубизнеса, той се среща с режисьора Гай Ричи, който прави кастинг за филма "Две димящи дула”. Решава, че с преживяванията си по лондонските улици, Джейсън е автентичен кандидат и идеално би се вписал в актьорския състав на филма.

Така започва актьорската си кариера, която е изпълнена с участия и главни роли в успешни филмови заглавия. Джейсън Стейтъм тъкмо завърши с работата си по седмата част на "Бързи и яростни”, след което участва в заснемането на филма "Шпиони”, чийто сюжет се върти около предотвратяването на световна катастрофа от страна на анализатор под прикритие. Неговата цел е да проникне в обкръжението на смъртоносен търговец на оръжия.

Преди да стане актьор, Джейсън Стейтъм е бил... уличен търговец!

Сценаристът на "Шпиони” - Пол Фейг, твърди, че неслучайно се е спрял на Джейсън като част от каста. "Той прави всеки филм по-добър”, казва Фейг.  Мотивацията да го включи към актьорския състав идва от факта, че Фейг мрази комедии, които се опитват да бъдат забавни, а на Джейсън не му било нужно да се опитва - на него му идва отвътре.

Стейтъм пък твърди, че винаги има опасения, когато се снима в комедии, защото те са или брилянтни, или ужасни. "Поне в екшън филмите винаги ще има някой, който иска да види преследване с коли. Дори много хора да не го харесват, много други ще го харесат. Но лошата комедия е просто боклук”, казва сексапилният актьор.

За още светски новини, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay