Селена Гомес лекува с почивка последиците от лупус

Селена Гомес прекъсна световното си турне, за да се съсредоточи в борбата с ефектите от заболяването

Селена Гомес лекува с почивка последиците от лупус

Системният лупус еритематозус (или още вълчанка) е автоимунно заболяване, което може да засегне всеки орган или система на тялото. Възпалението уврежда тъканите и органите.

Двадесет и четири годишната Гомес разкри преди година, че тайно е претърпяла химиотерапия за лечение на хроничното заболяване.

"Открих, че тревожността, пристъпите на паника и депресия може да бъдат странични ефекти на лупус, което става собствено предизвикателство", каза тя в изявление, публикувано сряда в сайтовета на концертните зали, където изпълнителката трябваше да пее.

"Искам да бъда проактивна и да се фокусирам върху поддържането на моето здраве и щастие и реших , че най-добрият начин е да отделя известно време за това и да си взема почивка”, каза тя.

"Зная, че не съм сама, като споделям това, и се надявам и други да бъдат насърчени да разрешат собствените си проблеми", добави Гомес.

Според списание "Пийпъл” , което първо предаде думите й, като цитира неназован източник, в последно време тя не се е чувствала на себе си и решила да си вземе почивка.

Последният концерт на Гомес бе миналия 13 август в Оукланд, Нова Зеландия.

На времето таблоидите спекулираха, че тя е с разбито сърце заради раздялата й с колегата й - младата звезда Джъстин Бийбър. Две години по-късно тя разкри, че се е лекувала от лупус и разкритикува медийната злоба около себе си.

Лупус се очаква да засегне около пет милиона души по целия свят, непропорционално много сред заболелите са жените в детеродна възраст, според американската фондация срещу заболяването (Lupus Foundation of America), посочва АФП.

Източник: БГНЕС

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay