Светът е голям и шопинг дебне отвсякъде

Шопинг туристки. Ние не разглеждаме забележителности, а пазаруваме

Светът е голям и шопинг дебне отвсякъде

Вие сте жена и обичате да пазарувате. Много! Обиколили сте всички възможни бутици, молове, та дори и кварталните магазини за дрехи, обувки, аксесоари и въобще всичко, в което се продава нещо, което може да зарадва женската душа. Обиколили сте ги милиони пъти (буквално), но не ви стига. И гардеробът ви всяка сутрин, та и вечер ви шепне "открий нови възможности".

 

Той всъщност иска да ви каже, че е крайно време да поемете към някоя по-далечна дестинация от мола в центъра, но този път с празни куфари, за да ги напълните в Милано, Париж, Лондон или Барселона.


През последните години тенденцията да се пътува до известни модни градове с основна цел шопинг се засили. И ако преди ходехме на екскурзия и пазаруването бе просто част от воаяжа, то в наши дни много дами посещават модните столици по време на сезонните намаления само и единствено, за да обогатят личните си колекции на известни, а понякога и не толкова известни дизайнери.


Няма спор, че вечната топ дестинация за шопинг на всички времена си остава Милано.

 

Модната столица е събрала в себе си огромно разнообразие от бутици на всички известни марки, които ви чакат примамливо с лъскавите си витрини, за да похарчите понякога престъпно големи суми, които обаче ви носят безценно щастие, което само душата на една жена може да усети.


В центъра на града се намират магазини, като"Prada”, "Armani”, "Escada” и "Hugo Boss”. В редица маркови магазини ще намерите стоки с по 30% по-евтини от България. Най-подходящото време за шопинг в Милано е от 3 януари по време на зимните намаления, и от 25 юни началото на летните намаления. По това време на годината цените на всички стоки падат от 30 до 70%. Което ще ви донесе усещане, че сте в Рая.


Казват, че да разглеждаш витрините на този невероятен италиански град е все едно да имаш среща със световните топ дизайнери наведнъж. А шопингът по популярната виа "Монтенаполеоне" е само за ценители! Ако не разполагате с достатъчно време обаче, незабавно се насочете към модния квартал "Qudrilatero Della Moda". Ще останете очаровани и приятно изненадани от множеството добре заредени магазини.

 

Освен романтичен, Париж е и идеална дестинация за шопинг маратон.

 

Градът винаги е заемал специално място в световната мода. Париж е родният град на едни от най-известните модни марки - това число Christian Dior, Yves Saint Laurent, Chanel и Louis Vuitton, всякa от които има централа там. Разбира се, в Париж има и магазини за хoра с по-малък бюджет, предвиден за шопинг обиколка. Освен познатата на всички "лъскава" улица "Шанз Елизе", малки бутици, търговски центрове и търговски вериги можете да откриете в целия град. И все пак сред най-атрактивните са Avenue Montaigne, Boulevard Haussmann и Saint-Ouen Flea Market, където можете да намерите всичко, което ви трябва – от антики до последните модни тенденции.


Както и в другите европейски градове, намаленията там вече започнаха, така че освен Айфеловата кула, имате още една добра причина да отскочите до Париж през лятото.

 

Барселона -каталунската столица е една от най-бързо развиващите се шопинг дестинации.

 

Без значение дали търсите дизайнерски, модерни или стоки на разпродажба, в Барселона ще намерите от всичко. Най-известните райони за пазаруване в централната градска част са Passeige de Gracia, улиците Carrer de la Portaferrissa, Carrer de la Boqueria и Carrer de Ferran в центъра на Стария град Barri Gotic, а също и районът около Placa de Sant Josep Oriol. Трябва да знаете, че в Барселона има две големи годишни разпродажби – зимната е от началото на януари до края на февруари, а лятната – от средата на юни до края на август. Тогава намаленията достигат до 75 %.

 

 

Лондон - съвършеното шопинг трасе е от Knightsbridge, дом на магазините Harrods и Selfridges, през улиците Bond, Oxford и Kensington High Street, до Kings Road в Челси и Fulham Road. Пазарувайте в ранните часове на деня и си обуйте удобни обувки, тъй като ви чака доста обикаляне. Мисля, че вече схванахте кое е най-подходящото време за пазаруване и Лондон не прави изключение.

 

Шопинг дестинациите, разбира се не свършват дотук и ние ще продължаваме да ви разказваме къде, какво и как може да пазарувате. Туристическите агенции предлагат даже специални пакети за подобни пътувания, стига да решите къде искате да похарчите парите си за някой маркова дрешка или пък дизайнерски обувки.

 

Българката започна все повече да държи на външния си вид и притенциозният й вкус понякога не може да бъде задоволен с пазаруване само у нас. Родните звезди често отскачат до някои от изброените градове, за да се сдобият с ефектни и стилни тоалети и то от последните колекции на световните брандове. На българските жени може би им писна само да четат по списанията за последните колекции на известните марки и намериха начин да се сдобиват с тях. Не е задължително пазаруването в чужбина да ви струва по-скъпо, даже напротив. Когато има желание, има и време и начин, още повече когато става въпрос за ШОПИНГ!

5 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 19.07.2011|11:40
Ако някой чужденец прочете тази статия ще си помисли, че в България сме толкова богати и можем да си позволим да ходим на шопинг в чужбина, което изобщо не е вярно. Много семейства живеят на прага на бедността, това за което се споменава се отнася само за богатите мацки, които по цял ден се чудят какво да правят, защото не работят. Не е тайна за никой, че у нас дрехите на тези марки са прекалено скъпи, затова е по-изгодно на запад.
1
Не е посочен 19.07.2011|10:02
Ходила съм на задграничен шопинг в Солун. Откакто обаче марките от средния клас, които ме интересуват - Zara, Pull and Bear, Stradivarius и подобни ги има и в София, ми се струва излишно. Ако обаче имам възможност да си купувам мода от ранга на Prada например, с удоволствие бих се разходила из Милано, Лондон или Париж за целта:)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay