Свински пържоли с чесново масло и розмарин

Свински пържоли с чесново масло и розмарин

Свинското месо присъства неотлъчно на българската трапеза. Но за разлика от класическите свински пържоли на фурна, тези ще ви накарат да оближете пръстите си!

Необходими продукти:

4 пържоли от свинско филе

Сол

Прясно смлян черен пипер

1 с. л. прясно смлян розмарин

2 скилидки чесън, смлени

3-4 с. л. разтопено масло

1 с. л. зехтин

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 190°. Подправете обилно свинските пържоли със сол и черен пипер. В малка купа смесете маслото, розмарина и чесъна. В тиган, подходящ и за фурна, на средно силен огън, загрейте зехтина, след което добавете свинските пържоли. Запържете за около 4 минути до златисто, обърнете и гответе още 4 минути. Намажете обилно свинските пържоли с чесновата смес с маслото.

Поставете тигана във фурната и гответе до готовност на 150° за 10-12 минути. Сервирайте с още чесново масло.

Приятен апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay