Свинското месо присъства неотлъчно на българската трапеза. Но за разлика от класическите свински пържоли на фурна, тези ще ви накарат да оближете пръстите си!
Необходими продукти:
4 пържоли от свинско филе
Сол
Прясно смлян черен пипер
1 с. л. прясно смлян розмарин
2 скилидки чесън, смлени
3-4 с. л. разтопено масло
1 с. л. зехтин
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190°. Подправете обилно свинските пържоли със сол и черен пипер. В малка купа смесете маслото, розмарина и чесъна. В тиган, подходящ и за фурна, на средно силен огън, загрейте зехтина, след което добавете свинските пържоли. Запържете за около 4 минути до златисто, обърнете и гответе още 4 минути. Намажете обилно свинските пържоли с чесновата смес с маслото.
Поставете тигана във фурната и гответе до готовност на 150° за 10-12 минути. Сервирайте с още чесново масло.
Приятен апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |