Сега е сезонът на барбекютата, така че ако искате да приготвите месото по по-интересен начин, имаме предложение за вас:
Необходими продукти:
За месото:
2 с. л. кафява захар
2 с. л. пушен червен пипер
1 ч. л. кимион
сокът от 1 лимон
1 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
700 грама свинско филе
За билковия сос:
1/4 ч. зехтин
3 с. л. червен винен оцет
1/2 ч. магданоз, нарязан на ситно
2 с. л. пресен риган
2 скилидки чесън, накълцан
1/2 ч. л. червен пипер на люспи
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
В малка купа разбийте кафявата захар, червения пипер, кимиона и солта. Разбъркайте със зехтина, за да се образува паста. Размажете пастата върху филето.
Загрейте скарата или грил тигана на средна температура. Сложете филето и печете поне 20 минути. Ако парчето месо е прекалено голямо, можете да го запечете и във фурната.
Направете билковия сос: В средно голяма купа разбъркайте всички съставки и подправете със сол и черен пипер.
Оставете за 10 минути, след това нарежете месото и сервирайте с билков сос.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |