Свинско филе на скара

Свинско филе на скара

Сега е сезонът на барбекютата, така че ако искате да приготвите месото по по-интересен начин, имаме предложение за вас:

Необходими продукти:

За месото:

2 с. л. кафява захар

2 с. л. пушен червен пипер

1 ч. л. кимион

сокът от 1 лимон

1 ч. л. сол

2 с. л. зехтин

700 грама свинско филе

За билковия сос:

1/4 ч. зехтин

3 с. л. червен винен оцет

1/2 ч. магданоз, нарязан на ситно

2 с. л. пресен риган

2 скилидки чесън, накълцан

1/2 ч. л. червен пипер на люспи

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

В малка купа разбийте кафявата захар, червения пипер, кимиона и солта. Разбъркайте със зехтина, за да се образува паста. Размажете пастата върху филето.

Загрейте скарата или грил тигана на средна температура. Сложете филето и печете поне 20 минути. Ако парчето месо е прекалено голямо, можете да го запечете и във фурната.

Направете билковия сос: В средно голяма купа разбъркайте всички съставки и подправете със сол и черен пипер.

Оставете за 10 минути, след това нарежете месото и сервирайте с билков сос.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay