Седем чифта гащи

Тя има уникален стил и не си купува нови дрехи

Характерна особеност на нас, съществата от женски пол, е прекарването на известно време пред гардероба всяка сутрин. Тези минути на съсредоточено взиране в рафтовете и закачалките са придружени с вайкане. Нямаме дрехи. Отново ни липсва перфектният тоалет. Гардеробът ни е препълнен с нужни и не чак толкова парцалки, освен това при всяка удобна възможност го захранваме с още нещо супернеобходимо.

В този ред на мисли ни се струва, че няма жена, която да не си купува нови дрехи и да не обожава уханието на ароматизаторите в лъскавите бутици. Е, има една. Тя живее в Бруклин и работи като дизайнер. Притежава специално отношение към облеклото. И се казва Джеси Арингтън – жената, която не си купува нови дрехи.

Тя не го прави самоцелно. Зад нейния начин да изглежда чудесно посредством закупуването единствено на дрехи втора ръка, стои невероятна идея. Даже три. Така тя намалява влиянието на собствения си гардероб върху околната среда. Нови дрехи = засилено производство = нарушено екоравновесие. Също така Джеси е привърженик на практиката да дарява дрехите, които вече е носила, на нуждаещи се. А третият плюс на цялата тази схема е възможността да намира нови и интересни тоалети на ниски цени. Така гардеробът ѝ постоянно се обновява, а портфейлът ѝ не остава празен дори след еднодневна обиколка по магазините.

За Джеси пазаруването е нещо като търсене на съкровища, отговорни за нейния уникален външен вид. Тя говори за своя подход към дрехите на TED конференция и определено убеждава аудиторията, че идеите ѝ са ценни. Примерът, който дава Джеси, е нейната подготовка за самата конференция. Тя показва един куфар, в който е багажът ѝ за цяла седмица. Отваря го и зрителите виждат вътре седем чифта бельо. Само това.

Тайната на екстравагантната дизайнерка е в купуването на дрехи втора ръка. Просто в момента, в който се озове на ново място, тя си набавя необходимите ѝ дрехи, а търсенето им е нещо като игра за нея. "Какво ще открия днес? Дали ще бъде моя размер? Ще харесам ли цвета? Ще бъде ли под 20 долара? Ако всички отговори са "да", се чувствам, все едно съм спечелила.".

Когато тръгне обратно към вкъщи обаче, няма място в своя куфар за новите си придобивки. И прави всичко по силите си да не се обвързва емоционално с тези вещи. Ето защо лесно се разделя с тях и ги дарява на хора, които наистина имат нужда.

По време на лекцията си, Джеси Арингтън споделя няколко водещи насоки, принадлежащи на нейната житейска философия. Вижте ги, може да намерите нещо като за вас. Нещо, което да преобърне виждането ви за шопинг терапията и подхода ви към дрехите.


Парите невинаги са недостатъчно
Не трябва да изхарчите цяло състояние, за да изглеждате зашеметяващо.

Цветовете са сила
Почти физиологически невъзможно е да сте в лошо настроение, докато носите яркочервени панталони.

Бъдете себе си
И изградете подходящо обкръжение около себе си. Ако общувате с правилните хора, винаги ще се чувствате на място.

Детска му работа
Обличайте се все едно си играете. Помните ли как като деца обличахте всички дрехи, които ви харесват, наведнъж? Нищо не се е променило оттогава.

Увереността е ключова
Ако смятате, че изглеждате невероятно в някакъв тоалет, то най-вероятно наистина е така. Трябва да вярвате, че сте красиви вътрешно и външно!

Развийте собствен стил
Начинът, по който изглеждате, казва много на хората около вас. И благодарение на него може да завържете нови и интересни запознанства.

Не се привързвайте емоционално
Дрехите са просто вещи. Не се притеснявайте да се разделите с тях в името на добра кауза – зад ъгъла ви чака поредната страхотна комбинация, която търси своя стопанин.

18 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 05.10.2011|12:23
Мацката много радва! Наистина е невероятно как успява да постигне толкова добра ретро и модерна в същото време визия. Доколкото си спомням и стилистката Кремена Халваджиян говореше за хобито си преди време да тършува из магазините втора ръка и да попада на ценни дизайнерски находки. Примерът определено е добър, стига човек да се отърси от предразсъдъците и снобарщината!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay