В предпоследния ден от нашата седмица, посветена на някои от най-популярните интересни рецепти за сосове в световен мащаб, ще обърнем внимание на една различна и изключително лесна за приготвяне версия на класическото италианско песто Дженовезе.
Необходими са ви:
400 г спанак
3 скилидки чесън стар
2 с.л. лимонов сок
150 мл зехтин
50 г кашу
50 г орехови ядки
2 с.л. настъргано сирене чедър
1 с.л. настъргано синьо сирене
2 с.л. пармезан
2 зърна кардамон
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете от дръжките свежите листа спанак.
Смесете всички съставки в голяма купка и ги пасирайте за 3 - 4 минути. Ако не разполагате с пасатор, счукайте съставките в хаванче.
Още идеи за вкусни и лесни рецепти може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
0 | 1 |