Бременността разруши сексуалния ми живот, след бебето проблемът е в миналото

Бременността разруши сексуалния ми живот, след бебето проблемът е в миналото

Когато забременях, едно от нещата, които хората ми казваха, беше да се възползвам максимално от близостта с партньора си. Казаха, че сексът ще бъде мит след бебето.

Предупреждаваха ме, че няма да имаме време за секс, че няма да имаме енергията и това ще е последното нещо, за което ще мислим. Дори ми казваха, че много двойки се разделят след раждането. Разбира се, това ме тревожеше. Винаги с половинката ми сме имали задоволителен сексуален живот и сме емоционално свързани. Знаех, че нещата ще станат малко по-различни, след като родя, но не исках да губим физическата близост, която е толкова важна в една връзка.

Бях доста по-притеснена, когато около 4-тия месец от бременността загубих напълно способността си да получа оргазъм. С напредването на месеците сексуалното ми влечение намаляваше. В началото на бременността нещата бяха съвсем различни. Тогава бях възбудена постоянно. Но всичко се промени, когато стигнах 16-та седмица.

Все още правехме секс, но аз не чувствах нищо. Все още се наслаждавах на физическата близост, но неспособността да получа оргазъм ме разочароваше. Започнах да чета и установих, че внезапният спад в интереса ми към секса се дължи на хормонални промени – но се притеснявах, че възбудата никога няма да се върне.

Проблемът беше и психологически – вече не се чувствах красива. Гърдите ми наедряха, както и зърната ми, от което бях смутена. Коремът ми ставаше все по-голям. Тялото ми беше толкова различно, въпреки че знаех, че промените са нормални. Всеки път, когато бяхме интимни, все мислих за това, че половинката ми ме зяпа. Мозъкът ми блокира напълно надеждата, че ще успя да достигна кулминацията.

Откакто родих, сексуалният ми живот не е бил по-добър. Първият път след бебето решихме да караме полека. Чудех се дали нещо се е променила. Отне ми само 10 минути да стигна върха и имах най-интензивния оргазъм в живота си. Сякаш девет месеца натрупване на разочарования изведнъж изчезна. Беше невероятно. След като направи кратко проучване, установих, че много жени споделят за по-добър сексуален живот след раждането. Успокоих се, че тялото ми не е "счупено" и че отново е започнало да "работи".

Тъй като и двамата се наслаждавахме на секс, започнахме да го правим все по-редовно. Сексуалният ни живот беше страхотен. Имаме късмет, че имаме наистина спокойно бебе, което рядко плаче, освен ако не е гладно. То спи спокойно през нощта, така че винаги отделяме време за себе си, независимо колко сме уморени или колко е късно.

Полагаме усилия да останем възможно най-интимни, защото вярваме, че е важно да останем физически и емоционално свързани.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay