Защо е възможно да почувствате гадене след секс

Защо е възможно да почувствате гадене след секс

Не, не сте бременна! Току-що правихте умопомрачителен секс. Един път, два пъти… Но изведнъж започва да ви се гади. Но чакай, защо? Гаденето е необичайно след секс, но не е напълно изключено. Ето защо.

Дълбоко проникване. Едно от най-честите причини да се чувствате зле след секс е поради проникване, което надхвърля границите на комфорта ви. Дълбокото проникване притиска тазовите органи, като матката и шийката на матката, и всяко притискане може да доведе до реакция на вагината, което да причини гадене.

Внезапното сваляне на кръвното налягане и сърдечния ритъм на тялото ви е отговор на максималното проникване. Тревожността е начинът, по който тялото ви казва, че наистина не харесвате дълбокото проникване. Какво да направите? Легнете, вдигнете краката си и дишайте дълбоко, за да облекчите симптомите. Що се отнася до превантивните мерки – поговорете с партньора си да изпробвате други пози.

Миома или киста на яйчниците. Гаденето може да е знак за нещо по-сериозно. Сексът може да дразни киста на яйчника или да докосва нещо, което не бихте очаквали да бъде там. И това може да причини смущения в тазовите органи, по същия начин, както дълбокото проникване, което води до гадене, в допълнение към множеството други симптоми.

Оргазъм. Не се тревожете, няма да ви съветваме да не получавате оргазъм. Те обаче могат да бъдат причината за дискомфорта ви. Тъй като матката се свива по време на оргазми, това може да създаде висцерален отговор, който да ви кара да се чувствате зле. За някои контракцията мое да се почувства толкова болезнена, че води до замаяност.

След орална любов. Спермата не е най-вкусното нещо, което някога сте опитвали, това е сигурно. Така че е напълно възможно това да ви кара да се чувствате зле.

Емоционален отговор. Ако сте в насилствена или нездравословна връзка, връзката ум-тяло е възможна причина да почувствате гадене след секс. Тревожността предизвиква гадене.

Ендометриоза. Когато тъканта на маточната лигавица расте извън маточната кухина – в случай на ендометриоза, това може да причини нежелана болка по време на проникване, което да доведе до гадене. Какво да направите? Много жени не знаят, че страдат от подобно състояние. Така че яко имате симптомите, привични на заболяването, свържете се с гинеколога си.

Определени храни. Ако сте алергични към определени храни, а вашият партньор ги е консумирал преди да му направите орална любов, то това може да доведе до алергична реакция към неговата сперма. Това се случва доста рядко, но алергичните реакции могат да причинят гадене. Какво да направите? Ако това не се случва всеки път, когато правите орална любов, проблемът може да е въпрос на диета. Говорете с партньора си за вашите алергии и как диетата му може да им повлияе.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay