Как да говорим с децата ни за секса?

Рано или късно трябва да повдигнете тази тема

Как да говорим с децата ни за секса?

Идва момент, в който всеки родител трябва да разговаря с детето си по онзи въпрос. Говоря за момента, в който трябва да седнем и да му обясним, че децата не ги носят щъркелите. Някои си мислят, че може и да пропусат този разговор, защото така или иначе детето ще бъде достатъчно информирано от улицата. Не допускайте тази грешка, по-добре е да разбере от Вас!

Не се притеснявайте да говорите с него на тази тема. В началото може би ще ви е сконфузно, но се постарайте да не показвате емоция. Трябва да осъзнаете, че детето вече е достатъчно голямо и след някоя и друга година ще навлезе в полова зрялост. То трябва да знае за всички рискове и особености на половия живот.

Започнете разговора деликатно. Опитайте се да му обясните, че мъжете и жените са създадени, за да създават семейства. Трябва да наблегнете на факта, че всеки мъж се влюбва само в една жена, с която решава да остане завинаги. И понеже двамата се обичат, те искат да изразят любовта си. И го правят милвайки се, целувайки се...

Добре е да обясните за половите органи на двата пола, за функциите им. Естествено, не трябва да им спестявате и неприятните неща относно секса, като например вероятните болести, които могат да хванат и начинът, по който да се предпазят.

Ако теоретично обясните на детето за половите сношения, когато стане голям човек то ще има една добра полова култура и ще ви е благодарно.

Така че, не се притеснявайте да повдигате този въпрос! Полезно е за него!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay