Най-добрите секс позиции по време на бременност

Най-добрите секс позиции по време на бременност

Сексът по време на бременност предизвиква противоречиви реакции от страна на двамата партньори. Докато ние дамите често сме с две ръце "за", господата винаги се притесняват от възможността да наранят бебето или да наранят нас по някакъв начин. Истината е, че това са митове и сексът по време на бременност е напълно безопасен, дори има и своите ползи за жената и плода. Разбира се, с напредването на месеците трябва да бъдем внимателни. Лекарите препоръчват да се въздържаме от секс от осмия месец до края, тъй като е възможно да предизвикаме контракции и да родим преждевременно.

Бебето е защитено в тялото на жената и ако нямате усложнения или сте посъветвани от лекар да се въздържате от секс, то бъдете свободни да се развихрите в леглото. Пък и знаем добре, че е напълно нормално жените да изпитват особено силно сексуално желание в този период, заради бушуващите хормони Днес ще си поговорим за нколко секс пози, които са напълно подходящи през първите няколко месеца от бременността и както казахме, ще ви донесат повече ползи, отколкото сте предполагала.

Първо тримесечие

През първото тримесечие е нормално все още да свиквате с мисълта, че вътре във вас расте човешко същество. Не се притеснявайте, няма да нараните бебето...

За по-разкрепостените препоръчваме безопасна версия на поза ножици, която позволява по-леко проникване и удобство и за двамата партньори. Тази позиция е идеална и за двойки, които се притесняват от дълбоко проникване, позволявайки пълна стимулация на срамните устни и клитора.

Най-добрите секс позиции по време на бременност

Мисионерската поза е спорен вариант, защото на някои жени им става лошо, когато лежат по гръб. Преценетете добре и дали изпитвате натиск върху корема си и ако не се чувстват добре преминете към друга поза.

Позиция, в която няма опасност от притискане на корема е изправената, в която вие сте с гръб към пртньора си. Същевременно той може да стимулира клитора ви с ръце за още по-силни усещания.

Второ тримесечие

През втория триместър бременността ще ви подтикне да бъдете малко по-креативни. Не се препоръчва да лежите по гръб след 16-та седмица от бременността поради тежестта на матката и кръвоснабдяването, което снабдява не само матката, но и останалата част от тялото.

През този период можете да приложите позата "Гореща седалка", в която партньорът ви седи на ръба на леглото, а вие сте седнала отгоре му с гръб към него.

Друг изпитан вариант е поза "Лъжички". Тя позволява повече интимност без да притискате корема, а партньорът отново има достъп до клитора ви.

Любимата на всички кучешка поза е и сред предпочитаните по време на бременност. Тук няма натиск върху все по-нарастващата матка, а освен това някои дами споделят, че заради наклонът ѝ изпитват повече удоволствие.

През третото тримесечие сексът става рискован, затова бихме ви препоръчали да практикувате сексуални активности без проникване - повече нежност, докосване и интимност.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay