Неочаквано верен психотест за секса и любовта

Трябват ви лист и химикалка, плюс освободено въображение, и ще научите интересни неща за отношенията си с противоположния пол

Неочаквано верен психотест за секса и любовта

Неотдавна ви представихме интересен и забавен тест, с който да определите удовлетворението си от работата; степента, в която сте сбъднали съкровените си мечти; скритите си таланти и ефективността на комуникацията ви с шефовете.

Още тогава уточнихме, че въпросният тест е изграден на метода "кокология" и обяснихме накратко какво означава това. Става дума за поредица от книги със забавни психологически изследвания, които се превърнаха във феноменални бестселъри за Япония. Те са изключително увлекателни и в повечето случаи точни опити за изследване дълбините на човешката психика, скритото ни отношение към секса, семейството, любовта, работата, приятелите и останалите важни елементи от живота.

Кокологията ползва за основа теориите на Фройд и Юнг, като ги поднася по особено интересен и свеж начин. Въпросите в тестовете обикновено са свързани с развихряне на въображението и поставяне на задача да си представим разни неща. След което получаваме неочаквани резултати.

Днес те ще бъдат свързани със секса и любовта.

Част от оркестъра 
Опитайте се да извикате у себе си вълнението, което изпитвате на концерт. Независимо какъв е той и с какво се занимавате по принцип, неминуемо се размечтавате вие да сте на сцената и да предизвиквате у публиката подобни силни емоции. Ако наистина можехте за една вечер да станете част от симфоничен оркестър, на кой инструмент бихте си избрали да свирите, за да се представите във възможно най-добра светлина?

1. Цигулка
2. Контрабас
3. Тромпет
4. Флейта

На екстремното влакче 
Дори на хората, които се чувстват щастливи, им доскучава понякога. Затова сме измислили различни начини, чрез които по изкуствен начин да си набавяме необходимата тръпка и покачване на адреналина: гледаме филми, пътуваме, спортуваме, залитаме по хазарт... Посещението на увеселителен парк също е вариант. Представете си, че попадате в наистина голям такъв и ви предстои да се качите на едно от страховитите влакчета, които вероятно сте виждали само по филмите. 

След като извикате в съзнанието си цялото изживяване, вземете лист и химикалка и отговорете на следните въпроси:

1. Влизате в увеселителния парк, скоростното влакче се извисява пред вас и заставате на опашката от нетърпеливи да се повозят посетители. Колко време ви се налага да чакате?

2. Качвате се на влакчето и приключението започва. Какви чувства предизвиква у вас страховитата му скорост?

3. Идва вълнуващият момент, в който влакчето се спуска в басейн с вода и ви измокря. Какво си казвате или изкрещявате в този миг?

4. И все пак, в представите ви един такъв атракцион може да бъде и много по-добре измислен. Нарисувайте на листа извивките по маршрута на съвършеното за вашите предпочитания влакче.

5. След влакчето, е ред на въртележката. Но конят, върху който се возите, се поврежда и спира да се движи. Какво му казвате?  

Забранените ягодки 
Често говорим за това как (или дали) човек трябва да бъде добър, но какво всъщност означава "добър"? Съгласете се - всеки има своите нвсъвършенства. И кой тогава определя кои несъвършенства са "по-добри" и "по-лоши"? Никой не е застрахован срещу възможността да се поддаде на изкушението и да сгреши. Сега си представете следната ситуация:

1. От миналото лято не сте хапвали ягоди. И изведнъж, докато се разхождате извън града, виждате поляна с изключително сочни на вид ягодки. Устата ви се пълни със слюнка, а наоколо няма кой да ви види. Само една ограда ви дели от безплатното удоволствие. Как изглежда и колко е висока тя?

2. Успелите сте да влезете в градината. Колко ягоди ще изядете? Посочете приблизителен брой.

3. Изведнъж зад гърба ви изниква гневният собственик на ягодите и започва да ви се кара. Какво ще му кажете?

4. Вече цялата случка е останала в миналото. Когато се сещате за кражбата на ягоди, помните ли дали са били вкусни, или може би не са били вкусни? А какви чувства предизвиква у вас споменът?

Вие сте паяк 
Опитайте се да изпитате пълноценно чувството на страхопочитание, което подсъзнанието ви извиква при мисълта за величествен паяк. "Страхопочитание ли? Изпитвам единствено страхоотвращение!", ще кажат някои арахнофоби. Но замислете се: дори осмокраките насекоми да ви се струват изключително гнусни, не можете да не ги признаете поне заради сложния и търпелив начин, по който ловуват. Сега, колкото и да ви е неприятно, си представете, че сте паяк. Намирате се в центъра на изплетената от вас мрежа. 

1. Нарисувайте как изглежда паяжината ви, като изобразите в нея и броя, и вида на пленените от вас насекоми.

2. Приближавате се към една от жертвите с намерение да я изядете, но по някакъв начин тя успява да се освободи и да отлети надалеч. Докато се изгубва от погледа ви, щастливата буболечка ви казва нещо. Какво е то?

Това беше всичко. Без да се налага да напрягате въображението си повече, можете да прочетете интересните резултати от теста - публикували сме ги под красивото изображение с девойка и паяжина. 

Неочаквано верен психотест за секса и любовта
На какъв инструмент ви се свири? 
Техниката, която се използва за свирене на избрания от вас инструмент, показва кой подход за правене на любов ви е присъщ и го умеете най-добре.

1. Цигулка - тя изисква чувствена игра с пръсти и нежно докосване с лъка, за да издаде прелестните си звуци при движението напред-назад. Вие се възприемате като човек, който по същия начин умее да открива и възбужда най-чувствителните точки на партньора си. Възприемате като вълнуващо приключение търсенето на нежни начини, по които да го побъркате.

2. Контрабас - положението ви зад големия контрабас и извлечените от него стенания ви дават усещане за сила. В секса успявате да подчините партньора, правите каквото пожелаете, без да искате разрешение. Именно това ви прави неустоими.

3. Тромпет - вие сте "орална личност" в леглото. Устата е най-успешният ви инструмент, независимо дали говорим за шепнене в ухото на щастливеца, или за факта, че сте готови да изследвате цялото му тяло с език и устни.

4. Флейта - тя изисква невероятно търпение, за да се овладее до съвършенство. По същия начин, и вие сте готови да положите впечатляващи и трайни усилия, за да стане сексът с избраника ви идеален.

Как си представяте най-вълнуващото возене в живота?
1. Времето, което сте прекарали в чакане на опашката, показва колко дълга предпочитате да бъде предварителната любовна игра.

2. Усещането по време на возенето отразява как се чувствате по време на секс.

3. Според символизма на Юнг, водата е източник на живот. Думите, изречени при пръскането с нея, са в същия дух като онова, което бихте казали в кулминационния момент, когато получавате оргазъм. Дано не съжалявате за тях!

4. Психологията разглежда коня като символ на мъжкото начало. Какво прошепнахте на счупения жребец? Същото бихте казали на себе си или на партньора, ако имате проблем с "вдигането на самолета". Искрено се надяваме, че не са били в духа на: "Хайде, ставай, тъпо животно!"

5. Скицата на влакчето показва как според вас изглежда идеалният полов акт. Дали мечтаете за дълго, бавно изкачване, последвано от стремглаво и вълнуващо спускане? Или забързванията и забавянията са много, а може би дори става въпрос за сложна схема от акробатични лупинги и 360-градусови завъртания? Някои хора пък си представят как по време на перфектното возене са непрекъснато с главата надолу или обърнати назад...

Нека разгадаем и психологическия случай с "крадецът на ягоди"! 
Сочните червени ягоди символизират сексуалното привличане. Отговорите на свързаните с тях въпроси веднъж завинаги ще уточнят какво е отношението ви към забранената романтична връзка и откраднатата любов.

1. Височината и сигурността на оградата са правопропорционални на умението ви да устоявате на сексуалното изкушение. Ако сте си представили, че градината е опасана от висок солиден дувар, значи притежавате завиден самоконтрол. Но при онези, чието въображение е нарисувало колчета с тънко въженце на височина едва до коляното, рискът да се опарят на пламъците на забранената любов е много голям.

2. Броят на откраднатите работи съответства на броят хора, в които можете да си помислите, че сте влюбени. Ако сте си взели само едно плодче, колкото да залъжете желанието, значи сте по-скоро моногамни и склонни да бъдете верни на партньора си. Но в случай, че числото ви е двуцифрено, трябва сериозно да се замислите върху "поривите" си.

3. Думите към стопанина на градината са подобни на онова, което ще кажете, ако ви хванат в изневяра. Струват ли ви се адекватни?

4. А как се чувствате, когато обърнете поглед назад, към минала афера? Има различни варианти: 

- "Всъщност, ягодите не бяха чак толкова вкусни. Не си заслужаваше" - явно просто ви влече забраненият плод и сте готови да причините болка на хората, само и само да задоволите собствения си садо-мазохизъм в любовта.
- "Толкова сочни и вкусни! Най-хубавите ягоди, които съм хапвал" - та вие направо сте си влюбени в самото влюбване!
- "Ягодите не бяха нищо особено, но като цяло случката беше забавна" - с такова мислене, вие попадате в най-рисковата група да повторите и потретите изживяването. Трудно си взимате поука от грешките - просто си ги харесвате!

Имате ли проблем с буболечките? 
Всъщност, въпросът е дали имате проблеми с противоположния пол -  с броя на партньорите си, както и с начина, по който се разделяте с тях.

1. Видът на нарисуваната от вас паяжина е огледало на стратегиите ви за примамване в любовта. Имат значение големината и сложността ѝ. Що се отнася до уловените насекоми, те показват какво е мнението ви за предишните ви партньори. Може да е една-единствена обикновена мушичка, а може би невероятно красива пеперуда, която обаче не може да задоволи апетита ви? Тлъста и сочна гъсеница? Или различни по вид насекоми и червейчета - те биха означавали, че не подбирате много-много.

2. Прочетете репликата на избягалата гадинка и си спомнете кой представител на противоположния пол, с когото сте имали интимни отношения, ви е казвал нещо подобно. Дори да не прекарвате часове в размисли по темата, дори да си мислите, че сте забравили за този случай, въпросните думи наистина са ви наранили. Обърнете внимание на това, тъй като е възможно да пречи и в настоящите ви любовни отношения.

Ако този тест ви се е сторил забавен, развлекателен и полезен, ако искате да ви предлагаме още подобни материали, можете да се присъедините към Jenite.bg във фейсбук!

486 20
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



18
Не е посочен 25.05.2013|15:06
изненадващо много хора не желаят да пренебрегнат предразсъдъците си :)
17
Не е посочен 25.05.2013|10:48
Теста е абсолютно верен- използва се от професионални психолози! Много рядко в интернет може да се попадне на такъв тест! А ако резултатите не ви харесват- сърдете се на себе си.
16
Не е посочен 20.05.2013|19:19
Поне теста си е забавен, но не чак толкова верен.
15
Не е посочен 20.05.2013|16:33
А това с паяка беше ужасно!
14
Не е посочен 20.05.2013|16:32
Уникално тъп тест!
13
Не е посочен 20.05.2013|14:55
СТрува ми се, че съвсем скоро и у нас ще започнат да отпечатват такива книжки.
12
Не е посочен 20.05.2013|14:45
Теста за мен не е верен.
11
Не е посочен 20.05.2013|13:29
Едно различно средство за губуне на времето, с каквато цел със сигурност се използва ив Япония.
10
Не е посочен 20.05.2013|13:20
А бе, наистина е верен този психотест бе, не мога да го отрека. Направих си го на мен и резултатите бяха повече от интригуващи.
9
Не е посочен 20.05.2013|11:43
Някои неща са много верни, признавам си. Обаче за други, не е съвсем така.
8
Не е посочен 20.05.2013|11:06
Тези тестове са супер увлекателни и се радвам, че има продължение към тях.
7
Не е посочен 20.05.2013|10:59
и аз не мисля,че е много верен,обаче определено не беше непредсказуем :)
6
Не е посочен 20.05.2013|10:53
за мен теста не беше верен,но не знам как бих реагирала,разбира се, когато опре ножа до кокала ;)
5
Не е посочен 20.05.2013|10:26
Не е много верен теста,поне аз така си мисля .
4
Не е посочен 20.05.2013|10:19
Неочаквано неверен,иначе теса си е забавен.
3
Не е посочен 20.05.2013|10:08
Точно така и при мен така, въпреки,че си бях нарисувала една съвсем малка тънка мрежа,определено не ми е такова отношението за прекрачването й :) даже никога не бих отишла в чужда градина за ягоди, щях да си купя ;Р
2
Не е посочен 20.05.2013|09:58
Не ми беше много интересен.
1
Не е посочен 19.05.2013|14:34
Дадените резултати нямат абсолютно нищо общо с истината,но да,тестът е забавен поне.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay