Порно зависимост – защо не трябва да я игнорирате

Порно зависимост – защо не трябва да я игнорирате

Пристрастяване към порно – тема толкова противоречива, че кара хората да не искат да говорят за нея. Това е компулсивна консумация на порнография (еротично съдържание) до такава степен, че тя започва да се намесва в работата, вреди на вашите взаимоотношения и води до негативни последици, засягащи ежедневието.

Реално ли е пристрастяването към порнографията?

Въпреки че пристрастеността към порнографията не се счита за официална диагноза, някои хора се сблъскват с неконтролируемо желание да гледат порно, което се оказва проблематично за тях, както всяка друга зависимост. И така, какво трябва да направи човек, за да получи контрол в такъв случай? Продължавайте да четете, за да разберете отговорите.

Причини за пристрастяване към порно

Няма точни моменти, които да определят как човек може да се пристрасти към порнографията. Може да сте започнали да го гледате, само за да се справите със самотата, скуката, безпокойството или депресията. Отначало може просто да се наслаждавате на усещането от бързата възбуда и нуждата от опит в секса, но докато разберете, че вече се справяте добре и сами, може да се окаже, че вече сте направили порното част от ежедневието ви.

Ето как всяка зависимост започва и вреди на благосъстоянието на човека. Някои експерти, които смятат, че пристрастяването към порно е сложно и проблематично, казват, че може да има редица възможни причини. Някои от тях могат да включват:

- Психологически дистрес

- Изпитвате проблеми в отношенията

- Нездравословни норми като желанието да се знае как хората трябва да изглеждат и да се държат по време на секс, кой на какво се радва, видовете секс, които човек може да практикува, и други подобни норми

- Биологични причини като промени в мозъчната химия, когато човек гледа порно

Гледането на порно, само защото ви харесва, не означава, че може да сте пристрастени към него. И така, как можете да разберете, че ви създава проблем? Ето някои от признаците или симптомите, които ще показват, че е време да започнете да поддържате дистанция от прекомерното гледане.

- Когато не можете да оцелеете един ден без да гледате порно и може да сте склонни да рискувате, като да го гледате по време на работа

- Когато установите, че сексуалният ви живот е по-малко удовлетворяващ

- Пренебрегване на другите ви отговорности, за да гледате

- Чувство на разочарование или срам след гледането му, но все още не може да устоите на желанието

- Харчене на големи суми пари за гледането му

- Превръщането му в начин за преодоляване на тъгата, безпокойството, безсънието или други проблеми с психичното здраве

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay