Предимства на секса сутрин

Предимства на секса сутрин

Сутрешният секс е един от най-добрите начини да започнете деня си. Колкото и да звучи клиширано, сутрешният секс може да подобри настроението ви, да повиши енергията и увереността ви и да ви помогне да влезете в работния ден с много повече ефективност. Това е добре не само за връзката, но и за цялостното ви функциониране през деня. 

И така, ние ви предлагаме най-добрите предимства на сутрешния секс.

Облекчава стреса

Стресът е една от най-големите причини, поради които двойките не могат да се насладят пълноценно на живота си. Така че, отдаването на дейност, която облекчава стреса и е от полза и за техния сексуален живот, е чудесна възможност. Ще бъдете щастливи и продуктивни през останалата част от деня.

Готови сте за деня

Човек се събужда сутрин, готов да продължи деня. Така че, когато човек прави секс, тялото веднага се адаптира към сутрешната секс рутина. През това време нивата на естроген и тестостерон също са на върха. И така, колкото по-високи са хормоналните нива, толкова по-енергичен и по-удовлетворяващ ще бъде той.

Време за тренировка

Сутрешният секс почти се брои за тренировка. Може да не е същото като тренировка във фитнес зала, но се предприемат някои действия, които са здравословни за тялото. Според проучванията сексът изгаря пет калории в минута, така че ако се проведе пълноценна сесия сутрин, може да се изгорят много калории.

Повишава настроението и имунната ви система

Ендорфините се освобождават в телата ни, което играе важна роля за повишаване на настроението ни рано сутринта. Ще се почувствате по-щастливи, когато достигнете връхната си точка. Освен това сексът също може да повиши имунитета в тялото ви, като активира защитната система на тялото ви срещу бактерии и вируси.

Помага да изглеждате по-млади

Е, кой не иска да се отърве от тези бръчки? Сутрешният секс определено е решението да изглеждате по-млади, защото освобождава окситоцин, бета-ендорфини и други хормони. Изследвания показват, че двойките, които правят секс три пъти седмично, изглеждат много по-млади от тези, които правят по-малко секс. Оргазмът също е от полза за кожата по много начини.

Не се притеснявайте за времето или колко сте уморени

Двойките може да искат да преосмислят сутрешния секс, защото той означава по-малко сън сутрин или умора по-късно през деня. В такива ситуации човек винаги може да прибегне до по-малко изморителни секс пози като лъжичка или мисионерска.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay