Защо не се овлажнявате достатъчно по време на секс?

Ако се чудите защо не се овлажнявате достатъчно по време на секс, може да е полезно да помислите за вагиналния лубрикант, така както мислите за ерекцията на мъжа. Не трябва да се страхувате или да се срамувате да използвате лубриканта. Много дами не го използват, защото смятат, че това е признак, че вече са остарели или че нещо не е наред с тях.

Защо не се овлажнявате достатъчно по време на секс?

Една от причините да не се овлажнявате достатъчно може да е свързана с вашата физиология. Забавен факт – всеки се овлажнява различно по време на секс. Така както всеки се поти различно и всяка майка има различно количество кърма за бебето си.

Нужна ви е повече предварителна игра. Случвало ли ви се е да наблюдавате секс сцена във филм, в която за около 30 секунди се стига от целувката до кулминацията? Чудили ли сте се дали е възможно? Отговорът е – не. Много дами се нуждаят от повече време, за да се възбудят достатъчно, за да се стигне до проникване. Така че помолете партньора си тази вечер да се позабавлявате няколко минутки повече.

Ако досега сте нямали подобен проблем, е възможно да страдате от инфекция. Дрождите са способни да повлияят. Въпреки че е възможно сухотата да е единственият ви симптом, вероятно ще ви се наложи да се справите и с упорит сърбеж.

Около бременността и раждането тялото ви преживява драстични промени в хормоните. Една от тези промени е свързана с кърменето – хормонът пролактин стимулира лактацията, така че жените, които кърмят, имат високи нива на пролактин. Но той може да потисне вашия естроген, който е виновен за овлажняването по време на секс. Трябва да знаете, че е напълно безопасно да ползвате лубрикант, както и вагинален овлажнител след раждане.

Преминавате през менопауза. Започвайки цикълът ви да се забавя, обикновено когато сте над 40-тте, но понякога дори и в средата на 30-тте, яйчниците започват да произвеждат по-малко естроген, а вагиналната ви тъкан става по-тънка и суха.

Ако пиете антидепресанти. Те могат да намалят сексуалното ви желание. Антипсихотиците могат да действат чрез същия този пролактинов механизъм, увеличавайки го и следователно намалявайки естрогена. Антихистамините също могат да ви доведат до суша.

Определени състояния – нарушения на щитовидната жлеза и синдром на Сьогрен, най-често свързан със сухи очи и сухота в устата, също са свързани със сухотата отдолу. Ако вагиналната сухота е един от множество симптоми, потърсете лекар.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay