7 начина да останете спокойни докато планирате сватбата си

Не забравяйте да планирате брака си, а не само сватбата

7 начина да останете спокойни докато планирате сватбата си

Бракът е нещо изключително вълнуващо. И вие сте наясно с този факт. Има много голяма еуфория около предложението и годежа, след това идва времето, в което трябва да планирате сватбата.

Ако мисълта, че ще прекарате живота си с този човек не е достатъчно стресираща, то планирането на толкова голямо събитие определено е стресиращо. Предполага се, че това ще е един от най-щастливите дни в живота ви. Има начин да запазите и положителните емоции покрай целия стрес за организацията, ето 7 съвета как да го направите:

  1. Не поемайте всички задачи

    Вие се партньори и трябва да си помагате. През остатъка от живота си ще трябва да се подкрепяте, да споделят проблемите и радостите си, така че започнете още от подготовката на сватбата. Така натоварването няма да е само върху вас и ще е по-малко. Обсъдете всички детайли около големия ден и уважавайте предпочитанията на партньора ви.

  2. Бъдете реалисти относно бюджета за сватбата

    Може би преди сте мечтаели да се омъжите в Париж или на някой красив плаж, но трябва да бъдете реалисти, да се съобразите с възможностите си и все пак да помислите и за бъдещето си. Подгответе се психически, за да не бъдете разочаровани ако не можете да си позволите нещо. Направете груба сметка на разходите. Изяснете за кои детайли са нужни повече пари и бъдете готови да правите компромиси.

  3. Оставете сравненията на страна

    Има хиляди снимки на приказни сватби в интернет, но не бива да се сравнявате с който и да било. Нито със сватбите от телевизията, нито със сватбата на някоя приятелка. Това е вашият ден. Той ще бъде специален така или иначе. Не е нужно да изхарчите куп пари, за да се докажете пред някого.

  4. Не се обсебвайте от дреболии

    Възможно е да мислите, че дребните неща са от най-голямо значение. Страхотно! Но физически не можете да изпипате всеки детайл. Обърнете по-голямо внимание на големите неща-място, гости, рокля, торта и т.н.

  5. Не позволявайте да ви влияят

    Родителите обикновено много обичат да дават съвети, за които не са били помолени. Понякога се опитват да наложат мнението си, защото дават половината пари за сватбата. Не позволявайте това да се случи. Това е вашият голям ден. От значение сте само вие и бъдещият ви съпруг. И никой друг!

  6. Трябва да имате помощници, ако случайно нещо се обърка по време на празненството

    Шаферите и шаферките са много важни. Те са ваши помощници и винаги ви пазят гърба. Поканете най-близките си приятели да бъдат до вас в този специален ден.

  7. Бъдете мили с кумувете

    Сватбата е също толкова стресираща за тях, колкото и за вас. Оценявайте ги и не бъдете груби, колкото и да трябва да се освободите от стреса по някакъв начин.

    Сватбата ви ще бъде перфектна! Не хабете нервите си и не разваляйте настроението си. Все пак това е едно прекрасно събитие, не трябва да се планира с негативни емоции.    

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay