Защо по-голямата сестра е един от най-важните хора в живота ни

Защо по-голямата сестра е един от най-важните хора в живота ни

Ако имате по-голяма сестра, винаги можете да я помолите за съвет, да я накарате да свърши нещо вместо вас, да й вземете дрехите назаем и т.н., но има още много неща, заради които трябва да сте й благодарни. Според психолозите, наличието на по-голяма сестра прави хората по-стабилни и подпомага цялостното развитие. Децата, които израстват с по-голяма сестра около себе си, са по-щастливи.

Ние вярваме, че по-голямата сестра е истинска благословия и ни помага в много аспекти на живота. Ето някои от тях:

1. Тя намалява шанса ви да се разведете в бъдеще

Проучване на държавния университет в Охайо откри доказателства, че децата с братя и сестри имат по-малък шанс да се разведат в бъдеще. Един от аспектите на това изненадващо откритие е, че да имаш сестра те прави по-зрял и по-малко егоцентричен възрастен. Вашите преживявания от ранна детска възраст имат огромно влияние върху развитието ви като възрастен. Децата с братя и сестри трябва да се научат как да споделят и да се справят с конфликтите много рано, така че тези "умения" са много полезни, когато се занимавате с романтичен партньор.  

2. Тя е причината родителите ви да са по-снизходителни към вас

Ако смятате, че порастването ви е било трудно, вярвате или не, за сестра ви е било много по-трудно. Проучване установи, че родителите са много по-строги и сурови към първородните си деца в сравнение със следващите деца, които имат. Родителите не знаят какво се случва и какво да очакват, когато отглеждат първото си дете. С второто вече са по-ориентирани и съответно са по-снизходителни. Така че, ако имате по-голяма сестра, това е друга причина, поради която трябва да й бъдете благодарни.

3. Тя ви развеселява и ви помага да постигнете целите си

По-голямата сестра може да ни научи на много неща, които ние самите още не сме преживели. Тя ни вдъхновява да бъдем по-добри и ни мотивира да постигнем целите си. Израстването заедно със сестра ни прави по-амбициозни и независими. Нормален процес е по-малките да копират по-големите, така че голямата ви сестра е в основата на формирането на вашата личност.

4. Тя подобрява психичното ви здраве, тъй като винаги е до вас

Според науката, съжителството със сестра намалява негативните чувства при тийнейджърите. По-малко вероятно е да се чувствате самотни, виновни и необичани. Обичта на сестрите е много важна за емоционалното развитие и може да помогне за ограничаване на депресията. Установено е също, че да имаш сестра те прави по-добър, по-съпричастен човек.

5. Тя ви помага да разберете значението на безусловната любов


Тя е човекът, който винаги ви пази гърба. Дори когато остареете, тази връзка ще продължи да бъде от първостепенно значение за цялостното ви благополучие и по-дълготрайните отношения, които ще имате през живота си. Винаги имаш подкрепа от нея и някой, с когото да говориш. Това ви кара да се чувствате обичани, а също така ви учи как да изразявате чувствата си. Винаги ще бъде по-лесно да споделяте нещо с нея, отколкото с родителите си, и със сигурност ще бъде по-добър слушател.

Най-вече в лицето на сестра си имате най-добър приятел, който никога няма да ви предаде. Всеки, който има по-голяма сестра, е истински късметлия.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

7 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay