Как да съобщите на съпруга си, че искате развод?

Много неприятна новина

Как да съобщите на съпруга си, че искате развод?

Дошло е онова време.. времето,в което вече не искате той да Ви прегръща и целува вечер, времето, в което почти всичко в него Ви дразни, карате се постоянно от години, хубавите моменти отдавна са се изчерпали.. и нямате какво да си кажете, освен обидни думи.. Идва времето, в което разводът е най-удачният вариант за излизане от тази ситуация. Но как да го съобщим? Това е деликатна тема.. все пак това, че не се разбираме вече със съпруга ни и не искаме повече да ни е такъв, не означава, че трябва да се караме с него.. Ето няколко съвета.

Важно е да оцелите момента. Издебнете кога ще можете да говорите спокойно с него, без никой да ви прекъсва. Също така е важно да не сте раздразнени и двамата, за да се получи един зрял разговор.

Бъдете любезни

Опитайте се да поддържате максимално любезен тон, без да викате, обвинявате или да се гневите. Изложете това, което мислете спокойно!

Кажете му, че развод не значи пълен игнор оттук нататък

Вие сте имали много хубави моменти като съпрузи, но нещо не се е получило.. това, обаче, не значи, че трябва да прекъснете отношения завинаги.

Ако имате деца, помислете и за тях

Заявете му, че той ще има право да вижда децата си, когато поиска, независимо от отношенията Ви с него. Всяко дете заслужава и майка, и баща!

Най-важното е да не забравяте, че разводът не е трагедия, трагедията е в един нещастлив и измъчен брак. Всеки има право на щастие!

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay