Какви въпроси да не задавате на своите необвързани близки по време на коледните празненства

Какви въпроси да не задавате на своите необвързани близки по време на коледните празненства
Canva

Коледа е време за топли моменти, прекарани със семейството. Но една от най-почитаните традиции по време на празника са... въпросите на баба ви кога ще се омъжите и кога ще родите...

Подобни въпроси могат да бъдат изключително неуместни и могат да наранят или засегнат човека, на когото ги задаваме, особено, ако той е необвързан и страда от този факт. Затова е добре да внимаваме относно темите, които подхващаме по време на семейните събирания.

Ето какво да не питате необвързаните си близки и приятели, особено по Коледа:

"Нека те запозная с братовчеда на моята колежка"

Не играйте ролята на сватовници. Не е ваша рабoта и ангажимент да се месите в любовния живот на близките си хора. Въпреки че срещите на сляпо могат да бъдат усpешни за някои хора, по-често те създават неудобство. Чoвекът отсреща ще се чуди как да ви откаже, а вие вeроятно ще продължавате да настоявате. Недейте -  коледната вечеря не е правилен момент да обсъждате подобnи теми.

"Сигурно не се стараеш достатъчно?"

Повечето хора си мислят, че срещите са като каране на колело. Но тук си имаме работа със сложни фактори като емоции и други човешки същества с чувства и свободна воля. Някои хора изпробват различни приложения за запознанства и излизат на десетки срещи, но все още са необвързани, докато някои от най-щастливите двойки се срещат без почти никакви усилия. Не можете да се насилите да се влюбите в някого или да започнете връзка само, за да зарадвате баба си.

"Как може да нямаш гадже, ти си толкова умна и красива?"

Извинете, това като комплимент ли трябва да се приеме? По-скоро е нож с две остриета. Да бъдеш привлекателен/ умен/ добър в говоренето не е единственото важно нещо при срещите. Пък и поставяте в неудобна ситуация човека, когото питате,докато се опитва да измисли отговор на това ваше изказване.

"Не се притесняваш, нали?"

Всъщност, под натиска на обществото, много от необвързаните мъже и жени живеят със страха, че ще останат сами. Вероятно те имат хобита и любими занимания, които ги допълват, но често се чувстват зле, поради факта, че нямат човек до себе си. Не е добра идея да създавате излишно напрежение и да правите предположения за хората, само защото са необвързани.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay