Полезни съвети, свързани с кърменето, от един татко

Мъже, водете си записки!

Полезни съвети, свързани с кърменето, от един татко

Мохамед Нитото е млад татко, който много добре знае както трябва да прави един мъж, когато жена му кърми и дава полезни съвети за всички млади татковци. В публикация във фейсбук той обяснява, че това, че мъжете не могат да произвеждат кърма, не означава, че не трябва да участват в процеса на хранене на детето.

Той споделя снимка и пише: "Ето как изглеждат първите седмици или месеци след раждането на детето. Ако майката кърми бебето, те почти постоянно са в тази поза и татковците обикновено се чудат "Ами аз какво да правя?". За щастие, Мохамед обяснява точно какво трябва да прави един татко, докато жена му кърми бебето:

1. Когато жена ви се събуди през нощта, за да кърми, събудете се и вие и я попитайте дали има нужда от помощ, дали иска да й донесете вода или нещо друго. Тя вероятно ще каже "не", но фактът, че сте я попитали ще я накара да се почувства много добре.

2. Попитайте я дали може да приготви кърмата за следващото хранене с помпата, за да може да си почине и вие да нахраните бебето. На моменти ще се налага да я принуждавате да си почива и да не се тревожи за бебето поне за малко.

3. Никога не я карайте да бърза, когато кърми бебето. Освен хранене, това е и свързване помежду им, което вие няма как да разберете. Не я насилвайте да забързва този процес. Проявявайте разбиране.

4. Бъдете търпеливи. Възможно е да се чувствате така, сякаш не прекарвате достатъчно време с бебето си. Имайте търпение, детето бързо ще порасне и ще прекарвате много време заедно.

5. Вземете отпуск от работа. Ако имате тази възможност, задължително се възползвайте. Първите моменти от живота на детето ви са изключително важни. Всеки татко се стреми да изкара възможно най-много пари, за да може да осигури всичко на бебето си, но времето, прекарано заедно, е в пъти по-важно от парите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   


1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay