В края на дългата и студена работна седмица всички имаме нужда от нещо, което да ни повдигне настроението, а ако е шоколадово - тогава вече няма как да устоим! Предполагаме, че и вие няма да останете безразлични към нашето сладко изкушение, което може да сътворите адски бързо.
Ето и необходимите продукти, за да се сдобиете с шоколадово брауни:
- 50 гр. орехови ядки
- 1 ч.л. есенция ванилия
- 2 к.л. бакпулвер
- 50 гр. брашно тип 500
- 2 бр. яйца
- 200 гр. пудра захар
- 1 щипка сол
- 40 гр. какао
- 125 гр. краве масло
Начинът на приготвяне е съвсем лесен, а времето за печене - символично. Ето ги и стъпките...
1. Слагаме маслото в тенджера, оставяме го да се разтопи без да завира и го сваляме от котлона. Добавяме какаото, щипка сол, захарта и разбъркваме.
2. След това счупваме яйцата в какаовата смес и разбъркаме, докато сместа стане гладка.
3. Пресяваме брашното в тенджерата, добавяме бакпулвера, смесваме всички продукти, добавяме ваниловия екстракт и орехите и разбъркваме до получаване на еднородна смес.
4. В предварително загрята тавичка, чието дъно е покрито с хартия за печене изсипваме сместа. Печем 20 минути при температура 180 градуса.
5. Изсипваме сладкиша върху голяма дъска за рязане, докато е още топъл и го нарязваме на квадратчета или правоъгълници, за да се получат нещо като бонбони.
Още вкусни идеи може да намерите при нашите колеги от Kulinar.bg:
- Много шоколадов кейк
- Ябълков сладкиш
- Домашни бисквити с малинов пълнеж
2 | 0 |