Пригответе този класически сос, с който да разнообразите седмичното си меню за паста. А и ястието е бюджетно, което го прави чудесен избор за семейството.
Необходими продукти:
3 с.л. зехтин
1 глава лук, нарязан на ситно
2 големи скилидки чесън, счукани
1/2 с.л. чили
400 гр. косерва домати
5 филета аншоа, нарязани на ситно
120 гр. черни маслини без костилки
2 с.л. каперси, отцедени
300 гр. спагети
Малка връзка магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
Зарейте зехтина в тиган с не залепващо покритие на средно слаб огън. Добавете лука заедно с голяма щипка сол и запържете за 10 минути, докато лукът омекне. Добавете чесъна и лютия пипер, ако сте любители на пикантното, и гответе за още една минута.
Добавете доматите, аншоата, маслините и каперсите към лука, оставете да къкри за 15 минути. Подправете на вкус с черен пипер или друга подправка по желание.
Междувременно сварете в голям съд подсолена вода. Пригответе спагетите, следвайки стъпките на опаковката, след това ги отцедете и ги прехвърлете в соса. Добавете магданоза.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |