Ще ви предложим една малко по-нетипична рецепта за спагети. Аншоата е по избор, но чесънът не е! Той е абсолютно задължителен!
Необходими продукти:
6 скилидки чесън
1 ч. натрошен твърд хляб или галета
1/4 ч. зехтин
1/4 с. л. червен пипер
сол
1 пакет спагети
1 с. л. масло
3 броя филе от аншоа (по избор)
сок и кора от 1/2 лимон
1/3 ч. пармезан
1/3 ч. магданоз
Начин на приготвяне:
Накълцайте 3 скилидки чесън. В голям тиган, на средна температура, загрейте 3 с. л. зехтин. Добавете галетата и чесъна и подправете със сол и червения пипер. Гответе около 3 минути, след което извадете сместа върху кухненска хартия и изтрийте тигана.
Нарежете останалите 3 скилидки чесън на тънко. Вземете голяма тенджера и я напълнете с вода. Подсолете я и я сложете на котлона. Сварете спагетите според инструкциите на опаковката. Оставете 1 чаша от тази вода, когато спагетите са готови.
Междувременно в тигана сложете останалия зехтин и маслото. Добавете нарязания чесън и аншоата. Оставете на котлона за няколко минути.
Добавете спагетите в тигана и разбъркайте. Добавете и вече приготвената смес, отделената вода, лимоновия сок, лимоновата кора, пармезана и разбъркайте. Добавете магданоза.
Сервирайте топло.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |