Спагети с чесън

Спагети с чесън

Ще ви предложим една малко по-нетипична рецепта за спагети. Аншоата е по избор, но чесънът не е! Той е абсолютно задължителен! 

Необходими продукти:

6 скилидки чесън

1 ч. натрошен твърд хляб или галета 

1/4 ч. зехтин

1/4 с. л. червен пипер

сол

1 пакет спагети

1 с. л. масло

3 броя филе от аншоа (по избор)

сок и кора от 1/2 лимон

1/3 ч. пармезан

1/3 ч. магданоз

Начин на приготвяне:

Накълцайте 3 скилидки чесън. В голям тиган, на средна температура, загрейте 3 с. л. зехтин. Добавете галетата и чесъна и подправете със сол и червения пипер. Гответе около 3 минути, след което извадете сместа върху кухненска хартия и изтрийте тигана. 

Нарежете останалите 3 скилидки чесън на тънко. Вземете голяма тенджера и я напълнете с вода. Подсолете я и я сложете на котлона. Сварете спагетите според инструкциите на опаковката. Оставете 1 чаша от тази вода, когато спагетите са готови.

Междувременно в тигана сложете останалия зехтин и маслото. Добавете нарязания чесън и аншоата. Оставете на котлона за няколко минути.

Добавете спагетите в тигана и разбъркайте. Добавете и вече приготвената смес, отделената вода, лимоновия сок, лимоновата кора, пармезана и разбъркайте. Добавете магданоза.

Сервирайте топло.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay