Специалистите съветват как да се погрижим за косата и кожата си на слънце

Важно е да пазим кожата и косата си

Специалистите съветват как да се погрижим за косата и кожата си на слънце

Всички ние, дами, обичаме да се препичаме на слънце през лятото. По този начин ставаме апетитно кафеникави и се чувстваме по-добре. Как се отразява, обаче, това на кожата ни, на косата, на ноктите? За жалост не толкова добре, колкото на нас би ни се искало. Затова ние избрахе нянколко полезни съвета ит специалисти, които сме сигурни, че ще оцените.

Доктор Надин Помаред (дерматолог)- Важно е да знаете , че така желаният тен не остава вечно, но за разлика от него бръчките са завинаги. Препоръчително е , ако ходите на солариум, да го прекратите  15 дни преди да тръгнете за морето. Също така изпозлвайте лек, дневен крем с хилауронова киселина.

Мики (гримьорка) - Тя използва палмово масло за косата си. 

Елоди Грамонд - основателка на Tigre Yoga club - "Още със събуждането си пия чаша гореща вода и чай от здравец и лайка". Според нея през лятото кожата има свойството да се подува, а по този начин Елоди предотварятва този процес. Сутрин се зарежда с много ядки и плодове. 

Катя Шафосе - директор на СПА център - Тя прибавя няколко капки етерично масло от морков в дневния си крем. 

Ани Ерандонеа - маникюристка - Важно е ноктите на ръцете през лятото да дишат според нея. Затова тя казва, че само ги лакира, но не прави по-специални процесъри, като например полагане на гел-лак.

Жозиан Лоре - специалист по натурална козметика - Тя препоръчва да се правят разходки сутрин , а след това да се вземе вана, в която да се добавят етерични масла от мента, канела и хидролизат от водорасли. Също така, тя препоръчва ваната да е с телеснат температура.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay