От една страна, хората се "разгонват" през лятото. От друга страна обаче, понякога ни е толкова горещо, че нямаме сили да се разгорещяваме и между чаршафите. И се получава неприятно разминаване в интересите, ако вие сте на първата описана вълна, а партньорът ви - на втората.
Но не е трудно да промените настроението му, стига да знаете как. Тук ще споделим един от многобройните начини. Вместо да повтаряте на своя Антонио "горещо ми е", "студено ми е", много по-хитро би било просто да му забъркате един леден чай. Който да мине през стомаха му, да разпали любовта и да охлади неприятното усещане от високите летни температури.
Както всяко нещо обаче, и за приготвянето на обикновен студен чай в домашни условия има някои трикове. Сега ще ви ги подшушнем.
Използвайте повече чай
Знаете - след като необходимото ви количество вода заври, трябва да "гмурнете" вътре торбичките с чай. Имайте предвид обаче, че вероятно ще ви трябват повече такива, отколкото слагате обикновено. Причината е следната: когато храна или напитка изстине, вкусовите ѝ качества се притъпяват. За да бъде леденото ви произведение достатъчно ароматно, използвайте по две торбички на всеки три чаши вода.
Не прекалявайте с кисненето му
Спазването на горния съвет ще направи еликсира ви достатъчно силен и вкусен. Не е препоръчително пакетчетата да прекарват повече от 10 минути в горещата вода, която вече сте свалили от огъня. Иначе тя ще извлече и горчивите нотки от тях. А ако не искате чаят да бъде прекалено силен, по-добре е да намалите още повече времетраенето на кисненето, отколкото да осякатявате броя на използваните торбички.
Захаросвайте, докато е още горещ
Така захарните зрънца ще се разтворят значително по-лесно и по-добре. А в случай, че нарочно не искате да подлаждате предварително, за да може всеки да го направи според вкуса си, използвайте захарен сироп вместо гранулирания вариант.
Изчакайте, преди да го затворите в хладилника
Ако не го направите, студеният ви чай ще стане мътен. За да не се случва това, дайте му време да поизстине на стайна температура и чак след това можете да го заточите на студено. Ако все пак се е случило напитката да помътнее, опитайте да я разведрите с малко вряла вода - понякога се получава.
Без изкуствени съставки
Принц Лимон е много по-чаровен, когато е натурален. Затова изстискайте малко от него, вместо да използвате лимонов сок.
Консумирайте чая, докато е пресен
Вкусният разхладител със сигурност има по-добър вкус, когато е наскоро приготвен. Така че си забъркайте само толкова, колкото ще изпиете през следващите два-три дни. Хайде, нека не ви мързи - не е трудно да си направите нов след това!
Мислим, че ако запомните изредените "малки тайни", ще се справите лесно с всички претенции, които Ледената кралица на чайовете може да има. A ако особено много ви е допаднал домашния вид на питието от снимката, винаги можете да го постигнете с резенчета лимон и стръкчета мента.
8 | 0 |