Пилешката яхния е много популярно ястие, но има хиляди начини, по които да се приготви. Днес ще ви предложим една рецепта за вкусна яхния, която се приготвя бързо:
Необходими продукти:
2 с. л. масло
2 големи моркова, почистени и нарязани на кръгчета
1 стрък целина, нарязана
сол
черен пипер
3 скилидки чесън
1 с. л. брашно
1 цяло пиле
3 ч. л. мащерка
1 дафинов лист
3-4 картофа, нарязани на едро
3 чаши пилешки бульон
2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
В голям тиган, на срената температура, разтопете маслото. Добавете морковите и целината и поръсете със сол и черен пипер. Гответе и бъркайте често, докато зеленчуците омекнат. Добавете и чесъна и оставете тигана на котлона още няколко минути.
Добавете брашното и разбъркайте, докато зеленчуците се покрият с брашно. След това добавете пилето, мащерката, дафиновия лист, картофите и бульона.
Оставете да къкри около 15 минути.
Извадете пилето в една купа и с помощта на две вилици разчупете и обезкостете месото. След това го върнете в тигана. Гарнирайте с магданоз.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |