Гулашът е традиционно унгарско ястие, което се приготвя от месо, лук и чушки. Гулашът е ястие тип яхния и е много подходящо за есенния сезон. Ето я и рецептата:
Необходими продукти:
2 супени лъжици зехтин
1 средно голяма глава лук, нарязана
2 скилидки чесън
500 гр телешка кайма
сол
черен пипер
1 супена лъжица доматена паста
1 1/4 чаша телешки бульон
1 консерва белени домати
1 консерва доматен сос
1 супена лъжица червен пипер
1 1/2 чаша макарони, несварени
1 чаша сирене Чедър
магданоз
Начин на приготвяне:
В голям тиган на средна температура, загрейте зехтина.
Добавете лука и чесъна и гответе, докато омекнат.
Добавете каймата и гответе, докато се изпече добре, като я подправите със сол и черен пипер. Изцедете я от мазнината и я върнете обратно с тигана.
Добавете доматената паста и бъркайте. След това прибавете бульона, доматения сос и доматите. Добавете макароните и червения пипер и разбъркайте. Оставете на котлона около 15 минути, докато макароните станат готови, като разбърквате често. Добавете сиренето, разбъркайте и махнете от котлона. Добавете магданоза и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 | 0 |