Червената леща е изключително полезен и вкусен продукт. Днес ще ви представим една рецепта за супа от червена леща с чоризо. Чоризото пък е пикантен колбас от свинско месо и има много специфичен вкус. Ето я рецептата:
Необходими продукти:
5 чаши пилешки бульон
2 чаши вода
500 грама червена леща
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 с. л. кимион
1/2 ч. л. червен лют пипер
2 супени лъжици зехтин
500 грама чоризо
4 чаши спанак
Начин на приготвяне:
Вземете една голяма тенджера и в нея прибавете бульона, водата, лещата, лука, чесъна, кимиона, пипера. Включете котлона на ниска температура и оставете супата да къкри поне 25 минути.
Междувременно загрейте зехтина в един тиган. Добавете чоризото и го пържете 15-20 минути. Когато се охлади, нарежете колбаса на филийки.
Добавете го към супата, заедно със спанака и оставете на котлона още няколко минути.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |